za ovaj recept Linzer pita
350 g | glatkog brašna |
1 ½ razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
200 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
1 | jaje (veličine M) |
1 | bjelanjak (veličine M) |
180 g | maslaca (hladnog) |
150 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
500 g | rabarbare (sitno narezane) |
vrh noža | mljevenog klinčića |
vrh noža | cimeta (mljevenog) |
250 g | Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 (pola omota) |
1 omot | Dr. Oetker Limunske kiseline |
1 | žumanjak (veličine M) |
2 žličice | mlijeka |
50 g | Dr. Oetker Badem listića |
300 g | malina |
malo | šećera u prahu |
Za tijesto prosijte brašno po radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte ga folijom za čuvanje svježine i stavite oko 40 minuta na hladno.
2/3 tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u obliku trokuta (oko 32 x 40 cm) i pomoću valjka za tijesto prenesite u namašćeni kalup (26 x 30 cm). Utisnite rub. Preostalo tijesto ponovno stavite na hladno.
Za nadjev pomiješajte rabarbaru sa začinima, želirnim šećerom i limunskom kiselinom. Miješajući zakuhajte i kuhajte miješajući najmanje 3 minute na visokoj temperaturi. Maknite sa štednjaka, ostavite da se malo ohladi i ravnomjerno raspodijelite po prhkom tijestu.
Preostalo tijesto tanko razvaljajte i pomoću rezača za tijesto narežite na trake širine oko 5 mm. Stavite trake dijagonalno poput rešetke na nadjev. Žumanjak pomiješajte s mlijekom i premažite trake tijesta. Rub pospite listićima badema.
Stavite kolač na rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180 °C
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 40 minuta
Rasporedite maline po ohlađenom kolaču i pospite kolač šećerom u prahu.
Pitu ostavite da odstoji jedan dan prije posluživanja.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne