Linzer pita

Sočna pita s rabarbarom i malinama

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Linzer pita

Prhko tijesto:

350 g glatkog brašna
1 ½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
1 bjelanjak (veličine M)
180 g maslaca (hladnog)
150 g Dr. Oetker Badema mljevenih

Nadjev:

500 g rabarbare (sitno narezane)
vrh noža mljevenog klinčića
vrh noža cimeta (mljevenog)
250 g Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 (pola omota)
1 omot Dr. Oetker Limunske kiseline

Za premazivanje:

1 žumanjak (veličine M)
2 žličice mlijeka
50 g Dr. Oetker Badem listića

Za ukrašavanje:

300 g malina
malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Za tijesto prosijte brašno po radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte ga folijom za čuvanje svježine i stavite oko 40 minuta na hladno. 

2

2/3 tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u obliku trokuta (oko 32 x 40 cm) i pomoću valjka za tijesto prenesite u namašćeni kalup (26 x 30 cm). Utisnite rub. Preostalo tijesto ponovno stavite na hladno.

3

Nadjev

Za nadjev pomiješajte rabarbaru sa začinima, želirnim šećerom i limunskom kiselinom. Miješajući zakuhajte i kuhajte miješajući najmanje 3 minute na visokoj temperaturi. Maknite sa štednjaka, ostavite da se malo ohladi i ravnomjerno raspodijelite po prhkom tijestu.

4

Preostalo tijesto tanko razvaljajte i pomoću rezača za tijesto narežite na trake širine oko 5 mm. Stavite trake dijagonalno poput rešetke na nadjev. Žumanjak pomiješajte s mlijekom i premažite trake tijesta. Rub pospite listićima badema.
 
Stavite kolač na rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.
 
Električna pećnica: 180 °C
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 40 minuta

5

Ukrašavanje

Rasporedite maline po ohlađenom kolaču i pospite kolač šećerom u prahu.

Pitu ostavite da odstoji jedan dan prije posluživanja. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne