Flag

Kuglof za Noć vještica

oko 15 komada
Lagano
60
S ovim receptom kuglof s komadićima čokolade, krvavo-crvenim šećernim preljevom i rukama od fondanta postaje ukusan, jeziv kolač.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako se kuglof ne može odvojiti od kalupa, kalupom kratko udarite u radnu površinu.
Recipe Tips
Posebno strašan kuglof može se dobiti i kada se kolač prereže, ako se prije pečenja oko 1/3 tijesta pomiješa sa zelenom ili plavom bojom za kolače i ako se taj dio tijesta umijesi u ostatak tijesta tako da se dobije mramorna struktura.
Recipe Tips
Kuglof se bez ukrasa može zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za kuglof (Ø 22 cm)
malomasnoće
malopšeničnog brašna
Tijesto Sve-u-jedan
350 gpšeničnog brašna
50 gDr. Oetker Original Gustina
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
250 gmekog maslaca ili margarina
5jaja (veličine M)
4 žlicemlijeka
2 pakiranjaDr. Oetker Čokoladnih kapi
Za ukrašavanje
oko 50 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
150 gšećera u prahu
oko 2 žlicevode
1 tubaDr. Oetker Crvena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Čokoladnih kapi
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače
1

Priprema

Kalup za kuglof namastite i pobrašnite. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto Sve-u-jedan

Brašno, gustin i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, osim čokoladnih kapi,  i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Umiješajte čokoladne kapi. Raspodijelite i poravnajte tijesto u kalupu za kuglof. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: dolje

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute


Ostavite kuglof 10 minuta u kalupu na kuhinjskoj rešetki da se hladi. Potom odvojite kalup, istresite kolač na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi. 

3

Ukrašavanje

Od fondanta oblikujte kosti prstiju različitih veličina: po prstu 3 kosti dužine približno 1,5-4 cm i po 2 okrugle kosti zapešća. Od šećera u prahu, vode i crvene boje za kolače izradite gusti preljev i raspodijelite ga po kolaču. Kosti od fondanta stavite na još vlažni preljev i poslužite kuglof.

  • Ako se kuglof ne može odvojiti od kalupa, kalupom kratko udarite u radnu površinu.
  • Posebno strašan kuglof može se dobiti i kada se kolač prereže, ako se prije pečenja oko 1/3 tijesta pomiješa sa zelenom ili plavom bojom za kolače i ako se taj dio tijesta umijesi u ostatak tijesta tako da se dobije mramorna struktura.
  • Kuglof se bez ukrasa može zamrznuti.