Flag

Kruh od banane

oko 8 - 10 kriške
Lagano
10
Sjajan način da iskoristite zrele banane i napravite ukusnu poslasticu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za banana kruh
100 gmaslaca (neslanog)
150 gsmeđeg šećera
2 komjaja (tučena)
2 žličiceDr. Oetker Arome vanilije
3banane (prezrele i zgnječene)
50 gjogurta
225 gbrašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1banana (za dekoraciju)
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Zagrijte pećnicu. Podmažite i obložite kalup za kruh težine 900g. Maslac i šećer stavite u zdjelu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

 Dodajte jaja, ekstrakt vanilije, zgnječene banane i jogurt, tucite smjesu dok se svi sastojci sjedine.

3

Prosijte brašno i prašak za pecivo na vrh i sjedinite sa smjesom bez previše miješanja. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup.

4

Preostalu bananu uzdužno prerežite na pola i pospite šećerom. Položite bananu na vrh smjese u kalupu, s užom stranom okrenutom prema gore, pazeći da polovice stavite bliže rubu kako ne bi potonule. Stavite u pećnicu i pecite, dok čačkalica zabodena u sredinu kolača pri vađenju ne bude čista. Ako vrh kolača počne poprimati previše tamnu boju, prekrijte kolač folijom i nastavite peći. Ostavite hladiti u kalupu 20 minuta, pa premjestite na žičanu podlogu da se ohladi do kraja.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

5

Vaš kruh od banane može trajati oko 5 dana u hermetički zatvorenoj posudi.