Flag

Krafnice s kremom od Prosecca

oko 8 - 10 komada
Srednje teško
30
Fantastične krafne punjene pjenušavom kremom od Prosecca i vanilije
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto za krafne
300 gbrašna
½ žličicasoli
4 žlicešećera
½ omotDr. Oetker Kvasca instant
50 gmekog maslaca
1 dlmlijeka
1umućeno jaje
Za prženje
450 gkokosove masti
Krema od Prosecca i vanilije
1 omotDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
2 dlmlijeka
1 dlProsecco (ili pjenušca)
1 dltučenog slatkog vrhnja
Šećerna dekoracija
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
1

Tijesto za krafne

Brašno, sol, šećer i kvasac pomiješajte u posudi. Dodajte maslac, mlijeko i jaje, pomiješajte te izmijesite u mekano, glatko tijesto. Ostavite prekriveno na sobnoj temperaturi oko 1,5 h sve dok se tijesto ne udvostruči.


Tijesto podijelite na jednake porcije, oblikujte u kugle te stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite prekriveno da se ponovno diže oko sat vremena.

2

Prženje

U tavu s visokim rubom stavite kokosovu mast i zagrijte na temperaturu od približno 160 stupnjeva. Kugle tijesta oprezno stavite u mast i pržite sa svake strane oko dvije minute. Izvadite i stavite da se ocijedi na kuhinjskom papiru.

3

Krema od Prosecca i vanilije

Prašak za Puding Galetta kratko istucite u posudi mikserom (metlicama) zajedno s mlijekom i tučenim vrhnjem. Dodajte Prosecco te izmiješajte u homogenu smjesu.

4

Punjenje krafni

Krafne probodite slamčicom do 2/3, nekoliko puta uvucite i izvucite sve dok otvor nije širok oko 5 mm. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom (promjera oko 5 mm) i uštrcajte kremu u krafne.

5

Šećerna dekoracija

Stavite šećer u duboki tanjur i uvaljajte krafne.