KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Krafnice s kremom od Prosecca

Fantastične krafne punjene pjenušavom kremom od Prosecca i vanilije

oko 8 - 10 komada

potrebno malo iskustva 30 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Krafnice s kremom od Prosecca

Tijesto za krafne:

300 g brašna
0,5 žličice soli
4 žlice šećera
0,5 omota Dr. Oetker Kvasac instant
50 g mekog maslaca
1 dl mlijeka
1 umućeno jaje

Za prženje:

450 g kokosove masti

Krema od Prosecca i vanilije:

1 omot Dr. Oetker Galetta puding vanilija
2 dl mlijeka
1 dl Prosecco (ili pjenušca)
1 dl tučenog slatkog vrhnja

Šećerna dekoracija:

100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

preparation

Priprema

1

Tijesto za krafne

Brašno, sol, šećer i kvasac pomiješajte u posudi. Dodajte maslac, mlijeko i jaje, pomiješajte te izmijesite u mekano, glatko tijesto. Ostavite prekriveno na sobnoj temperaturi oko 1,5 h sve dok se tijesto ne udvostruči.

Tijesto podijelite na jednake porcije, oblikujte u kugle te stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite prekriveno da se ponovno diže oko sat vremena.

2

Prženje

U tavu s visokim rubom stavite kokosovu mast i zagrijte na temperaturu od približno 160 stupnjeva. Kugle tijesta oprezno stavite u mast i pržite sa svake strane oko dvije minute. Izvadite i stavite da se ocijedi na kuhinjskom papiru.

3

Krema od Prosecca i vanilije

Prašak za Puding Galetta kratko istucite u posudi mikserom (metlicama) zajedno s mlijekom i tučenim vrhnjem. Dodajte Prosecco te izmiješajte u homogenu smjesu.

4

Punjenje krafni

Krafne probodite slamčicom do 2/3, nekoliko puta uvucite i izvucite sve dok otvor nije širok oko 5 mm. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom (promjera oko 5 mm) i uštrcajte kremu u krafne.

5

Šećerna dekoracija

Stavite šećer u duboki tanjur i uvaljajte krafne.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu