Kolač sa srcem

Ovaj sočan kolač za Valentinovo iznenadit će vas prilikom rezanja ružičastim srcem.

oko 15 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač sa srcem

Potrebno:

Četvrtasti kalup za kolače (11 x 25 cm)
kalup za izrezivanje srca (ø 5 cm)

Ružičasta smjesa:

100 g mekog maslaca
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličine M)
200 g glatkog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlice mlijeka
malo Dr. Oetker Crvene boje za kolače

Svijetla smjesa:

200 g mekog maslaca
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice naranče
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
300 g glatkog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
5 žlice mlijeka

Ukrašavanje:

oko 100 g šećera u prahu
2 žlice soka od limuna
malo Dr. Oetker Crvene boje za kolače
malo Dr. Oetker Dekor roza kristalići (ili Dr.Oetker Dekor Sweet rose)

preparation

Priprema

1

Ružičasta smjesa

Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte preko toga i zajedno s mlijekom umiješajte kuhačom. Smjesu jestivom bojom obojite do željene nijanse ružičaste i stavite smjesu u četvrtast namašćen, pobrašnjen kalup (11 x 25 cm).

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Nivo pećnice: donja polovica

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Ostavite ružičasti kolač da se malo ohladi u kalupu, zatim ga istresite, okrenite i ostavite da se ohladi. Očistite četvrtasti kalup i ponovno ga namastite i pobrašnite.


2

Od ružičastog kolača tanko odrežite oba kraja. Narežite kolač na ploške približne debljine 1,5 cm i izrezujte srca (ø 5 cm).


3

Svijetla smjesa

Za svijetlu smjesu mikserom (metlicama) pjenasto izmijesite maslac sa šećerom, koricom naranče i soli. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i zajedno s mlijekom umiješajte kuhačom. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka te desno i lijevo istisnite trake u kalup.


4

Stavite srca zgusnuto na tijesto, vrhom okrenutim prema dolje, i oprezno utisnite; pritom na kratkim stranama ostaviti oko 1 cm slobodno.


5

Preostalu svijetlu smjesu nanesite desno i lijevo od srca i na srca i oprezno poravnajte.
 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Nivo pećnice: donja polovica

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute

Prije nego što izvadite kolač, ostavite ga da se hladi oko 10 minuta u kalupu.


6

Ukrašavanje

Pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna u gustu smjesu i jestivom bojom obojite do željene nijanse. Premažite kolač i po želji ga ukrasite ukrasima za posipavanje.

Kolač se bez ukrasa može zamrznuti.
Ostaci ružičastog kolača mogu se iskoristiti za Cake Pops.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne