Flag

Amaretto čokoladna srca

12 komada
Srednje teško
65
Čokoladna srca s nadjevom likera od badema
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
4jaja
4 žlicevode
130 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
70 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
20 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Nadjev
2 dlvrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Kremfixa
50 mlAmaretta (likera od badema)
Za ukrašavanje
1 dlslatkog vrhnja (najmanje 45% m.m. ili npr. Vindija 36% m.m.)
7 gmaslaca
75 gtamne čokolade
75 gmliječne čokolade
1 pakiranjeDr. Oetker Čokoladnih srca
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Čokoladnih srca
1

Priprema

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa premažite uljem. Pripremite modlicu u obliku srca (Ø 7 cm) i vrećicu za ukrašavanje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Mikserom pjenasto umutite jaja, vodu, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao. Prosijte sve na smjesu jaja i šećera i lagano izmiješajte gumenom špatulicom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite na donjoj razini pećnice oko 25 minuta.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Pečen biskvit izvadite iz pećnice, odvojite obruč i ostavite da se ohladi. Biskvit prerežite vodoravno na dva dijela i modlicom izrežite 24 srca.

3

Nadjev

Istucite vrhnje za šlag i Kremfix. Prije nego postane čvrst, u šlag dodajte Amaretto i nastavite miješati dok ne očvrsne. Šlagom napunite vrećicu za ukrašavanje i odrežite joj vrh. Šlag rasporedite na 12 srca, preklopite ih s ostalih 12 i malo pritisnite.

4

Ukrašavanje

Vrhnje za šlag zagrijte, ali ne smije prokuhati, te dodajte maslac. Čokoladu narežite na veće komade, dodajte i miješajte dok se svi sastojci ne istope. U slučaju da je smjesa pregusta, stavite ju kratko u frižider. Zatim smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje i premažite preko srca. Prije posluživanja po želji ukrasite Dr. Oetker Čokoladnim srcima.