KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač sa šljivama i marcipanom

Ukusni trenuci..

o 16 komada

uspijeva lako 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač sa šljivama i marcipanom

Za lim (40 x 30 cm) s visokim rubom:

malo masnoće

Nadjev od šljiva:

o 2 kg šljiva

Nadjev od marcipana:

200 g Dr. Oetker Marcipan masa
2 jaja (veličine M)
1 razom puna žličica mljevenog cimeta

Dizano tijesto:

375 g pšeničnog brašna
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
150 ml mlijeka
1 jaje (veličine M)
50 g mekog maslaca ili margarina
50 g Dr. Oetker Badem listići
1 omot Dr. Oetker Garant za dizano tijesto

Preljev:

50 g Dr. Oetker Badem listići

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite lim za pečenje. Za nadjev od šljiva, šljive operite, izvadite im koštice i zarežite po duljini, ali ih nemojte prerezati. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica o 180 °C

Pećnica na vrući zrak o 160 °C

2

Nadjev od marcipana

Marcipan narežite na komadiće i stavite u posudu. Dodajte jaja i mikserom (metlicama) izradite glatku masu. Umiješajte cimet.

3

Dizano tijesto

U posudi dobro izmiješajte brašno s kvascem. Dodajte ostale sastojke, osim listića badema, i od svega mikserom(lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u oko 2. min. izradite glatko tijesto. Na kraju kratko umiješajte bademe. Tijesto pospite brašnom, oblikujte valjak i izvaljajte na limu i ostavite pokriveno da se diže oko 30 minuta. Masu od marcipana ravnomjerno razmažite po tijestu. Šljive posložite po tome kao crjepove (s unutrašnjom stranom prema gore) i pospite s bademima. Ostavite kolač da miruje 15 min. pa ga ispecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 30 Minute

Neka se kolač ohladi na limu na rešetki za kolače.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu