Flag

Kolač s jabukama i bademima

oko 20 komada
Lagano
65
Kombinacija jabuka i badema u finom kolaču
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
oko 4 - 5jabuke
4jaja
270 gšećera
125 gmaslaca
1 dlmlijeka
300 gbrašna
3 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
½ žličicacimeta
50 gDr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na lim za pečenje stavite okvir za pečenje (36 x 28 cm).
 
Jabuke ogulite i narežite na ploške.
Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Jaja i šećer mikserom pjenasto istucite. Maslac i mlijeko stavite u tavu i zakuhajte. Još vruće dodajte u smjesu od jaja i šećera. Pomiješajte brašno, Prašak za pecivo i cimet i mikserom kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto razmažite po pripremljenom limu za pečenje i nadjenite jabukama. Na kraju pospite listićima badema.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 - 30 Minute


Izvadite i ostavite da se ohladi.