Flag

Kolač s duhovima

oko 12 komada
Lagano
60
Ukusan čokoladni kolač s mandarinama i duhovima od kolačića marshmallow.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Četvrtasti kalup za kolače
Papir za pečenje

Sastojci

Potrebno
malomasnoće
Tijesto
175 gmandarina (ocijeđenih)
200 gmaslaca (ili margarina)
130 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
100 gpšeničnog brašna
1 ½ žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 gDr. Oetker Kakaa za kolače
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
50 gDr. Oetker Ribane tamne čokolade
Za ukrašavanje
oko 100 gbijele čokolade
oko 12kolačića marshmallows
Dr. Oetker Čokoladno pismo
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Čokoladno pismo
1

Priprema

Mandarine dobro ocijedite u cjedilu. Dno kalupa za kolač namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama). Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol i miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte svako jaje oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i bademima i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju oprezno dodajte ribanu čokoladu i mandarine. Tijesto stavite u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu. 

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Odvojite obruč kalupa za kolač i skinite ga. Ostavite biskvit na dnu kalupa da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Ukrašavanje

Čokoladu krupno nasjeckajte, stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i otopite na pari na slaboj temperaturi. Kolačiće marshmallows kapljicom kuvertire „zalijepite“ okomito na kolač. Čokoladom ravnomjerno prelijte svaki kolačić i stavite kolač u hladnjak da se stvrdne. 

4

Šećernim pismom izradite lice duhova i paukove mreže.