Kolač od šljiva s mrvicama

Brzi kolač od šljiva s mrvicama i cimetom

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od šljiva s mrvicama

Tijesto "Sve u jedan":

120 g glatkog brašna (prosijanog)
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
125 g mekog maslaca
2 jaja (veličine M)

Nadjev:

600 g šljiva (bez koštica, podijeljenih na četvrtine)

Mrvičasto tijesto:

80 g glatkog brašna (prosijanog)
50 g šećera
1 vrh noža cimeta
60 g maslaca (hladnog)

preparation

Priprema

1

Smjesa „Sve u jedan“

U posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Zatim dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu. Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 26 cm) obložen na dnu papirom za pečenje i poravnajte. Narezane šljive, s unutarnjom stranom okrenutom prema gore, raspodijelite po smjesi u obliku lepeze.

2

Mrvičasto tijesto

Za mrvice prosijajte brašno po radnoj površini. Dodajte ostale sastojke, ručno izmijesite u mrvice i raspodijelite po šljivama.

3

Stavite kalup u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne