Flag

Kolač od sira s kivijem u čaši

oko 4 porcija
Lagano
20
Osvježavajući desert sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, podlogom od keksa od čokolade i kivijem
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kivi nemojte miksati jer će se na taj način uništiti sjemenke, pa će krema poprimiti gorak okus.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Podloga od keksa od čokolade
100 gkeksa (od čokolade)
30 grastopljenog maslaca
Smjesa za kolač od sira
150 gsvježeg sira (npr. Philadelphia®)
80 gšećera u prahu
80 gkiselog vrhnja
100 mltučenog slatkog vrhnja
½ omotDr. Oetker Kremfixa
malosoka od 1 limuna
1 komkivija
1 žlicašećera
sok od 1/2 limuna
Za ukrašavanje
1 komkivija
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Podloga od keksa od čokolade

Kekse od čokolade usitnite i pomiješajte s maslacem. Smjesu raspodijelite po desertnim čašama, žlicom malo utisnite i stavite na hladno.

2

Smjesa za kolač od sira

Svježi kremasti sir mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Umiješajte kiselo vrhnje. Tučeno vrhnje čvrsto istucite s Kremfixom i dodajte u smjesu. Smjesu za kolač od sira stavite na hladno. 

3

Kivi protisnite kroz sito, pomiješajte sa šećerom i sokom od limuna i umiješajte u 1/3 smjese za kolač od sira. Smjesu raspodijelite po podlozi od keksa u čašama. Stavite deserte oko ½ sata na hladno. 

4

Raspodijelite po čašama preostalu kremu za kolač od sira. Kivi sitno narežite i ukrasite deserte. 

  • Kivi nemojte miksati jer će se na taj način uništiti sjemenke, pa će krema poprimiti gorak okus.