Flag

Kolač od sira i malina

oko 12 komada
Lagano
70
Brzo, jednostavno i bez odvajanja žumanjaka od bjelanjaka: ovaj kolač od sira bez podloge vrlo je ukusan, a zahvaljujući malinama i iznimno sočan!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač od sira i malina bez podloge može se pripremiti sa svježim ili zamrznutim malinama.
Recipe Tips
Zamrznute maline ne treba otopiti nego se zamrznute stavljaju na smjesu od sira. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Smjesa od sira
100 gmaslaca
500 gsvježeg posnog sira
200 gsvježeg krem sira
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
3jaja (veličine M)
1 žlicasoka od 1 limuna
60 ggriza
Nadjev od malina
300 gmalina
Za posipanje
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1

Priprema

Za smjesu za kolač od sira rastopite maslac u malom loncu. Za nadjev proberite maline. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Smjesa od sira

Svježi posni sir i svježi kremasti sir pomiješajte u posudi mikserom (metlicama). Dodajte ostale sastojke i pomiješajte. Umiješajte maslac. Stavite smjesu od sira u kalup. Raspodijelite po smjesi maline. Stavite kalup na rešetku u pećnici. 

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute


Kolač od sira i malina ostavite da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. 

3

Ukrašavanje

Prije posluživanja izvadite kolač od sira i malina iz kalupa i pospite ga s malo šećera u prahu.

  • Kolač od sira i malina bez podloge može se pripremiti sa svježim ili zamrznutim malinama.
  • Zamrznute maline ne treba otopiti nego se zamrznute stavljaju na smjesu od sira.