KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač od ribane čokolade s dresovima

Super kolač za nogometnu zabavu ili za proslavu pobjede domaće momčadi

o 20 komada

uspijeva lako 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od ribane čokolade s dresovima

Za lim za kolače (40 x 30 cm):

papir za pečenje

Tijesto:

250 g mekog maslaca ili margarina
250 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
5 jaja (veličine M)
250 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g Dr. Oetker Ribana tamna čokolada

Preljev:

200 g šećera u prahu
3 žlice limunovog soka

Za ukrašavanje:

100 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni
o 75 g Dr. Oetker Fondant Dekor crveni
o 75 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) glatko izmiješajte. Postupno uz stalno miješanje dodajte šećer, vanilin šećer i Finesse aromu dok ne dobijete glatku masu. Dodajte jaje po jaje, svako jaje miješajte na najvećoj brzini po ½ min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte ribanu čokoladu. Tijesto razmažite po limu i ispecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 30 Minute

Ostavite kolač na limu da se ohladi na rešetki za kolače.

3

Preljev

Šećer u prahu pomiješajte s toliko soka da dobijete gusti preljev. Preljev ravnomjerno rasporedite po kolaču i ostavite da se stvrdne.

4

Ukrašavanje

Fondant po bojama odvojeno tanko izvaljajte između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje. Pomoću šablone izrežite 2 dresa (npr. bijeli i crveni). Dresove ukrasite trakicama fondanta ili izrezanim motivima od fondanta i položite na kolač. Protisnite malo zelenog fondanta kroz cjediljku i položite kao busene trave na kolač.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu