KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač iz kalupa za Uskrs

Svijetli kolač s tamnim motivom uskršnjeg zeca i uskršnjim jajima

oko 10 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač iz kalupa za Uskrs

Za kalup za pečenje (20 x 11 cm):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tamno tijesto:

65 g maslaca ili margarina (omekšalog)
65 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 jaje (veličine M)
75 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 g Dr. Oetker Kakao za kolače
2 žlice mlijeka
3 žlice Dr. Oetker kakao mrvice

Svijetlo tijesto:

100 g maslaca ili margarina (mekog)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
2 jaja (veličine M)
150 g pšeničnog brašna
1 ½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 ml mlijeka

Za ukrašavanje:

3 žlice soka od naranči
oko 150 g tamne čokolade
1 žlica ulja (suncokretovog ulja)
Dr. Oetker Šarene mrvice
50 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni

preparation

Priprema

1

Priprema

Kalup za pečenje namastite i pobrašnite. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tamno tijesto

U zdjeli mikserom (metlicama) izradite maslac i šećer u glatku smjesu. Dok miješate postupno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Dodajte jaje i miješajte na najvećoj brzini oko ½ minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom i naizmjence s mlijekom dodajte smjesi miješajući na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte kakao mrvice. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup, poravnajte i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite na rešetci za kolače da se ohladi.

3

Ohlađeni kalup očistite i ponovo ga namastite i pobrašnite. Ponovo zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

4

Čokoladni kolač narežite na kriške širine oko 1 cm. Okrajke kolača stavite u zdjelu (sa strane). Iz kriški izrežite zečiće (oko 5 cm) ili druge uskršnje motive. Ostatke također stavite u zdjelu. Zečeve posložite jedan uz drugi po sredini kalupa pri čemu na krajevima ostavite po 1 cm (razmaka).

5

Svijetlo tijesto

U zdjeli mikserom (metlicama) izradite maslac i šećer u glatku smjesu. Dok miješate, postupno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Svako jaje miješajte na najvećoj brzini po ½ minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence s mlijekom dodajte smjesi miješajući na srednjoj brzini. Tijesto pažljivo izlijte u kalup tako da se zečevi ne pomaknu, i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite na rešetci za kolače da se ohladi.

6

Ukrašavanje

Ostatke kolača izmrvite u zdjeli i dodajte sok od naranče. Mikserom (metlicama) prvo miješajte na najmanjoj, a zatim na srednjoj brzini dok ne nastane ljepljiva smjesa. Od smjese oblikujte oko 16 jaja jednake veličine. U vodenoj kupelji na laganoj vatri otopite tamnu čokoladu s uljem. Jaja prelijte otopljenom čokoladom i pospite šarenim mrvicama. Ostavite da se stisnu na komadu papira za pečenje. Ostatkom čokolade prelijte kolač i pustite da se stisne. Fondant protisnite kroz grubo sito, od toga napravite gnijezda u koja stavite jaja i sve stavite na i oko kolača.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu