Flag

Keksići u obliku jaja

oko 22 komada
Lagano
60
Uskrsni keksi od prhkog tijesta s ukusnim nadjevom od marelice -prava voćna poslastica!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
300 gbrašna
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
200 gmaslaca
2 komžumanjaka
Nadjev
200 gdžema od marelica
Posip
šećer u prahu
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Pripremite ovalni kalup za kekse promjera 9 cm i okrugli promjera 2 cm.

2

Prhko tijesto

Prosijte brašno na radnu površinu. Dodajte preostale sastojke jedan za drugim i rukama mijesite tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ohladite cca 40 minuta.

Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C


Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na cca 3 mm debljine i izrežite 36 ovala. Pomoću okruglog kalupa iz polovice ovala izrežite krugove malo odmaknute od sredine ovala. Ovale od tijesta stavite na lim za pečenje. 


Pecite u sredini zagrijane pećnice cca 8 minuta.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 8 Minute


Ponovite postupak pečenja s preostalim keksima.

3

Nadjev

Ohlađene kekse namažite džemom.

4

Posip

Pospite vrhove keksića šećerom u prahu i spojite ih s podlogama.