Keksi s marcipanom

Hrskavi kolačići s marcipanom i dvobojnom glazurom zaslađuju božićno vrijeme.

oko 70 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi s marcipanom

Za lim za pečenje:

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

200 g marcipan mase
125 g mekog maslaca
75 g šećera
2 jaja (veličine M)
150 g pšeničnog brašna
20 g Dr. Oetker Original Gustina
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Za ukrašavanje:

60 g glazure od tamne čokolade
60 g glazure od mliječne čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Sitno narežite marcipan, stavite u posudu zajedno s mekanim maslacem i mikserom (metlicama) izradite mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer i miješajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Postupno dodajte jaja, miješajući svako na najvišoj brzini oko pola minute. Pomiješajte brašno, Gustin i prašak za pecivo i umiješajte u tijesto na srednjoj brzini. Stavite tijesto u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (ø 8 mm) te istisnite kekse u obliku lukova ili štapića. Stavite lim za pečenje u pećnicu.

Nivo pećnice dolje

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Zakuhajte vodu u loncu, maknite sa štednjaka i u vodu približno 10 minuta stavite vrećice s glazurom. Vrećice dobro osušite, odrežite mali vrh i glazurom prelijte kekse. Ostavite glazuru da se stvrdne.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne