Svježi kvasac razmrviti u mlakom mlijeku, dodati prstohvat šećera i malo brašna te pustiti 10 minuta da se aktivira. Zatim prosijati preostalo brašno u zdjelu, dodati nadošli kvasac i ostale sastojke redom. Mikserom s kukama zamijesiti glatko tijesto. Pokriti i ostaviti da odmori oko 10 minuta.
Maslac umijesiti s brašnom, oblikovati u pločicu i staviti u hladnjak na 20 minuta.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik, staviti pločicu maslaca na sredinu i preklopiti tijestom da ga u potpunosti obuhvati. Razvaljati u pravokutnik i preklopiti dvaput s užih strana. Ohladiti 15 min. Ponoviti postupak još jednom i opet hladiti 15 min.
Tijesto razvaljati na pravokutnik (40 × 60 cm). Izrezati na 20 trokuta (12 × 20 cm). Svaki trokut zarezati po sredini na užoj strani, oko 3 cm duboko.
Na svaki trokut, na mjestu reza, namažite otprilike 1 čajnu žličicu (oko 6 g) namaza od lješnjaka. Zarezana vrhove tijesta lagano povucite prema van preko punjenja i zamotajte u oblik kroasana uz lagano zatezanje. Lagano ih izdužite i položite na namašćen lim za pečenje sa spojem okrenutim prema dolje. Pokrijte i ostavite da se dižu oko 20 minuta.
Lim stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 20 min
Gornji i donji grijač: 190 °C
Vrući zrak: 170 °C
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači