Keksi s komadićima čokolade

Ovi hrskavi keksi s komadićima čokolade brzo su gotovi i neodoljivo su ukusni

oko 35 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi s komadićima čokolade

Potrebno:

Lim za pečenje
Papir za pečenje

Prhko tijesto:

250 g brašna (pšeničnog)
½ razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g smeđeg šećera
75 g šećera
1 žličica Dr. Oetker Arome vanilije
½ žlica soli
1 jaje (veličine M)
175 g maslaca ili margarina (mekog)
150 g čokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade)

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte smeđi šećer, šećer, ekstrakt vanilije, sol, jaje i maslac ili margarin. Izradite glatko tijesto, miješajući sve zajedno mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Kratko umijesite čokoladne kapi. Ostavite tijesto da odstoji prekrivno 30 minuta na hladnom.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

2

Pečenje

Čajnom žličicom odvajajte tijesto veličine oraha i stavljajte ga s dovoljnim međusobnim razmakom na lim za pečenje. Ispecite kekse.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 8 - 10 Minute

Kekse s komadićima čokolade zajedno s papirom za pečenje povucite s lima i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko dva tjedna. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne