Flag

Keksi s komadićima čokolade

oko 35 komada
Lagano
20
Ovi hrskavi keksi s komadićima čokolade brzo su gotovi i neodoljivo su ukusni
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Prhko tijesto
250 gbrašna (pšeničnog)
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gsmeđeg šećera
75 gšećera
1 žličicaDr. Oetker Arome vanilije
½ žlicasoli
1jaje (veličine M)
175 gmaslaca ili margarina (mekog)
150 gčokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije
1

Prhko tijesto

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte smeđi šećer, šećer, ekstrakt vanilije, sol, jaje i maslac ili margarin. Izradite glatko tijesto, miješajući sve zajedno mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Kratko umijesite čokoladne kapi. Ostavite tijesto da odstoji prekrivno 30 minuta na hladnom.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Pečenje

Čajnom žličicom odvajajte tijesto veličine oraha i stavljajte ga s dovoljnim međusobnim razmakom na lim za pečenje. Ispecite kekse.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 8 - 10 Minute


Kekse s komadićima čokolade zajedno s papirom za pečenje povucite s lima i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.