KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kavkaska torta

ruski specijalitet

o 14 komada

uspijeva lako 20 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kavkaska torta

Kalup za torte (Ø 26 cm):

Tijesto:

4 jaja
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g brašna
10 g kakao praha

Voćni nadjev:

5 ploški ananasa (iz limenke)
300 g bobičastog voća

Nadjev:

8 listića Dr. Oetker Želatina u listićima (namočene)
1 limun (sok)
100 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
5 dl tučenog slatkog vrhnja
5 dl kefira

Glazura:

0,5 omota Dr. Oetker Preljev za torte svijetli

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (26 cm Ø) obložite papirom za pečenje.

2

Tijesto

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto istucite. Po tome prospite brašno i kakao u prahu te oprezno umiješajte.

Smjesu stavite u pripremljen kalup za torte i pecite na donjoj polovici prethodno zagrijane pećnice oko 20 minuta.

Električna pećnica o 200 °C

Pećnica na vrući zrak o 180 °C

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 20 Minute

Izvadite i ostavite da se ohladi.

Dno kalupa za torte obložite prozirnom folijom za čuvanje svježine i stavite rub kalupa.

3

Voćni nadjev

Po prozirnoj foliji dekorativno raspodijelite ananas i bobičasto voće.

4

Nadjev

Želatinu i sok od limuna zajedno zagrijavajte sve dok se želatina ne otopi. Pomiješajte kefir, šećer u prahu i vanilin šećer i dobro umiješajte u želatinu. Tučeno vrhnje čvrsto istucite i umiješajte. Nadjev oprezno prelijte preko voća i poravnajte. Poklopite podlogom za tortu i stavite da stoji na hladnom oko 3 sata.

Tortu oprezno okrenite i stavite na pladanj. Oprezno uklonite okrugli kalup i prozirnu foliju.

5

Glazura

Preljev za torte pripremite prema uputi na omotu i premažite površinu.

Tortu do posluživanja stavite na hladno.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu