Flag

Keksi Salentina

50 komada
Lagano
55
Ovi keksi ističu se po svojoj jednostavnosti
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
500 gbrašna
200 gšećera
200 gmekog maslaca
2jaja
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvatsoli
Nadjev
marmelada od borovnica
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite okrugle kalupe za kekse (Ø 8 cm). Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 3 mm. Okruglim kalupom izradite kekse i stavite ih na lim za pečenje.

3

Nadjev

Žličicom stavite marmeladu u sredinu svakog keksa. Potom preklopite svaku stranu, a kutove dobro stisnite kako se tijekom pečenja ne bi rastvorili.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 15 - 20 Minute


Izvadite kekse i ostavite ih da se ohlade.