Flag

Jaja od prhkog tijesta

oko 14 komada
Srednje teško
75
Šareni ukrašen keksići u obliku jaja za Uskrs
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
200 gglatkog brašna
100 gmljevenih badema (oguljenih)
50 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
½ omotDr. Oetker Finesse korice naranče
1 prstohvatsoli
150 gmaslaca (hladnog)
1žumanjak (veličine M)
1 žlicavode
Šećerni preljev
300 gšećera u prahu (prosijanog)
5 žlicevruće vode
1 pakiranjeDr. Oetker jestive boje za kolače
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Čokoladnog pisma (bijela boja)
maloDr. Oetker Šarenog pisma za kolače (žuta boja)
maloDr. Oetker Dekor mix perle soft
maloDr. Oetker Dekor roza-lila srca
Picture - Dr. Oetker Čokoladnog pisma (bijela boja)
Picture - Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače (žuta boja)
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
1

Prhko tijesto

Za tijesto prosijte brašno na radnu površinu. Dodajte mu sve ostale sastojke po redu i rukama zamijesite u prhko tijesto. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite oko 45 minuta na hladnome.

2

Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 5 mm. Po želji izrežite jaja i složite ih na lagano namašćeni lim za pečenje.


Lim gurnite u sredinu prethodno zagrijane pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Šećerni preljev

Za šećerni preljev pomiješajte šećer u prahu s vrućom vodom. Dobiveni preljev podijelite na 4 porcije i svaku obojite jestivim bojama dok ne dobijete željene nijanse. Ohlađene kekse od prhkog tijesta premažite željenim šećernim preljevom.

4

Za ukrašavanje

Po želji ukrasiti šećernim pismom i Dr. Oetker dekorima.