Flag

Hrskavi puding od vanilije s preljevom od jagoda

oko 4 porcije
Srednje teško
20
Puding od vanilije s lješnjacima i svježim jagodama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za puding
50 gsjeckanih lješnjaka
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
40 gšećera
500 mlmlijeka
Preljev od jagoda
400 gjagode
20 gšećera
malonaribane korice 1 limuna
2 žliceDr. Oetker Brzi Gustin za umake
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1

Puding

Sjeckane lješnjake prepržite u obloženoj tavi bez masnoće dok ne poprime zlatnosmeđu boju pa ih stavite na tanjurić da se ohlade. Kalupe ili šalice isperite hladnom vodom. Pripremite puding od vanilije prema uputama na omotu. Na kraju dodajte pržene lješnjake i rasporedite u pripremljene kalupe ili šalice. Ostavite barem 2 sata u hladnjaku.

2

Preljev od jagoda

Jagode operite i očistite. 300 g jagoda nasjeckajte pa sa šećerom i limunovom koricom stavite u lonac i spirjajte uz pomoć štapnog miksera. Zakuhajte pa dodajte 2 žlice Brzog Gustina i kuhajte još 1 minutu. Maknite s vatre da se preljev ohladi.

3

Ukrašavanje

Preostale jagode narežite na tanke ploške. Iskrenite puding na tanjur. Ukrasite ploškama jagoda i prelijte s još mlakim preljevom.