KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Hrskavi puding od vanilije s preljevom od jagoda

Puding od vanilije s lješnjacima i svježim jagodama

o 4 porcije

potrebno malo iskustva 20 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Hrskavi puding od vanilije s preljevom od jagoda

Za 4 kalupa ili okrugle šalice (svaka 150 ml):

Za puding:

50 g sjeckanih lješnjaka
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
40 g šećera
500 ml mlijeka

Preljev od jagoda:

400 g jagoda
20 g šećera
malo naribane korice 1 limuna
2 žlice Dr. Oetker Brzi Gustin za umake

preparation

Priprema

1

Puding

Sjeckane lješnjake prepržite u obloženoj tavi bez masnoće dok ne poprime zlatnosmeđu boju pa ih stavite na tanjurić da se ohlade. Kalupe ili šalice isperite hladnom vodom. Pripremite puding od vanilije prema uputama na omotu. Na kraju dodajte pržene lješnjake i rasporedite u pripremljene kalupe ili šalice. Ostavite barem 2 sata u hladnjaku.

2

Preljev od jagoda

Jagode operite i očistite. 300 g jagoda nasjeckajte pa sa šećerom i limunovom koricom stavite u lonac i spirjajte uz pomoć štapnog miksera. Zakuhajte pa dodajte 2 žlice Brzog Gustina i kuhajte još 1 minutu. Maknite s vatre da se preljev ohladi.

3

Ukrašavanje

Preostale jagode narežite na tanke ploške. Iskrenite puding na tanjur. Ukrasite ploškama jagoda i prelijte s još mlakim preljevom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu