KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Egzotične kremaste šarlote s rižom na mlijeku

Kremasti desert s jabukama i rižom na mlijeku

oko 6 porcija

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Egzotične kremaste šarlote s rižom na mlijeku

Karamelizirane jabuke:

2 crvene jabuke (svaka približno 175 g)
80 g šećera
1 žlica limunovog soka

Puding:

1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
450 ml multivitaminskog soka
40 g šećera

Riža na mlijeku:

1 omot Dr. Oetker Riža na mlijeku klasik
400 ml kokosovog mlijeka

preparation

Priprema

1

Karamelizirane jabuke

Jabuke operite, razrežite svaku na četiri dijela i narežite uzdužno na tanke ploške. Zakuhajte u tavi 80 g šećera i limunov sok. Smanjite malo temperaturu. Oprezno dodajte ploške jabuke i karamelizirajte ih sa svake strane po 1 – 2 minute. Ploške jabuke stavite na tanjur ispran hladnom vodom i ostavite da se ohlade.

2

Čaše isperite hladnom vodom. Ploške jabuke posložite vertikalno uz rub čaše.

3

Puding

Pripremite puding prema uputama na omotu, ali umjesto mlijeka koristite 450 ml multivitaminskog soka i 40 g šećera. Pripremljeni puding ravnomjerno raspodijelite po čašama.

4

Riža na mlijeku

Pripremite rižu na mlijeku prema uputama na omotu, ali s 400 ml kokosovog mlijeka. Raspodijelite rižu na mlijeku po pudingu. Pripremljene šarlote ostavite najmanje 2 sata u hladnjaku.

5

Ohlađene šarlote oprezno odvojite šiljastim nožem i istresite na tanjur. Po želji ukrasite preostalim ploškama jabuka i kokosovim mrvicama.