Flag

Egzotične kremaste šarlote s rižom na mlijeku

oko 6 porcija
Srednje teško
40
Kremasti desert s jabukama i rižom na mlijeku
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto jabuka možete upotrijebiti i 1 limenku breskvi narezanih na polovice (neto količina 250 g). Ploške breskve u tom slučaju ne treba karamelizirati. Ploške jabuka možete kombinirati i s ploškama breskvi.
Recipe Tips
Šarlote se ne moraju istresti, već se mogu poslužiti u čašama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Karamelizirane jabuke
2crvene jabuke (svaka približno 175 g)
80 gšećera
1 žlicalimunovog soka
Puding
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
450 mlmultivitaminskog soka
40 gšećera
Riža na mlijeku
1 omotDr. Oetker Riža na mlijeku klasik
400 mlkokosovog mlijeka
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Riža na mlijeku klasik
1

Karamelizirane jabuke

Jabuke operite, razrežite svaku na četiri dijela i narežite uzdužno na tanke ploške. Zakuhajte u tavi 80 g šećera i limunov sok. Smanjite malo temperaturu. Oprezno dodajte ploške jabuke i karamelizirajte ih sa svake strane po 1 – 2 minute. Ploške jabuke stavite na tanjur ispran hladnom vodom i ostavite da se ohlade.

2

Čaše isperite hladnom vodom. Ploške jabuke posložite vertikalno uz rub čaše.

3

Puding

Pripremite puding prema uputama na omotu, ali umjesto mlijeka koristite 450 ml multivitaminskog soka i 40 g šećera. Pripremljeni puding ravnomjerno raspodijelite po čašama.

4

Riža na mlijeku

Pripremite rižu na mlijeku prema uputama na omotu, ali s 400 ml kokosovog mlijeka. Raspodijelite rižu na mlijeku po pudingu. Pripremljene šarlote ostavite najmanje 2 sata u hladnjaku.

5

Ohlađene šarlote oprezno odvojite šiljastim nožem i istresite na tanjur. Po želji ukrasite preostalim ploškama jabuka i kokosovim mrvicama.

  • Umjesto jabuka možete upotrijebiti i 1 limenku breskvi narezanih na polovice (neto količina 250 g). Ploške breskve u tom slučaju ne treba karamelizirati. Ploške jabuka možete kombinirati i s ploškama breskvi.
  • Šarlote se ne moraju istresti, već se mogu poslužiti u čašama.