Džem od šljiva sa smokvama

Šljiva u kombinaciji sa smokvom kao poslastica za doručak

oko 6 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od šljiva sa smokvama

Džem od šljiva i smokvi:

1000 g šljiva (izvagati očišćene)
100 g smokvi (svježe ili sušene)
1 omot Dr. Oetker Limunske kiseline
1 omot Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1
500 g šećera
½ žličica mljevenog cimeta

preparation

Priprema

1

Priprema

Šljive operite, izvadite koštice, sitno narežite i izvažite 1000 g. Smokve sitno nasjeckajte.

2

Šljive, smokve i limunsku kiselinu stavite u velik lonac za kuhanje. 1 omot Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1 pomiješajte sa šećerom i cimetom, dodajte voćnoj smjesi i miješajući zakuhajte. Stalno miješajući nastavite kuhati na jakoj vatri najmanje 3 minute. Po potrebi skinite pjenu i voćnu smjesu odmah izlijte do ruba pripremljenih staklenki. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off), okrenite naopako i ostavite da odstoje oko 5 minuta na poklopcu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne