Flag

Džem od jagoda s pistacijama i vanilijom

oko 4 - 5 staklenki po 200 ml
Lagano
40
Voćni džem s finom aromom vanilije
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pistacije možete zamijeniti nasjeckanim bademima.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
950 gjagode (izvažite pripremljeno voće)
30 goljuštenih pistacija
2 žličiceDr. Oetker Arome vanilije
500 gšećera
1 omotDr. Oetker Džemfixa Extra 2:1
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije
1

Priprema

Jagode operite, ostavite ih da se ocijede, odrežite peteljke, narežite na komadiće i izvažite 950 g. Izvažite 30 g oljuštenih pistacija i grubo ih nasjeckajte.

2

Postupak

Jagode s aromom maslac-vanilije u posudi dobro izmiješajte sa šećerom Džemfixom Extra 2:1. Zakuhajte na jakoj vatri uz stalno miješanje, kuhajte 2 minute stalno miješajući, dodajte pistacije i kuhajte još 1 minutu, pa maknite s vatre. Eventualno skinite nastalu pjenu, te odmah ulijte do vrha u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da na poklopcu odstoje otprilike 5 minuta.

  • Pistacije možete zamijeniti nasjeckanim bademima.