KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Džem od jagoda s pistacijama i vanilijom

Voćni džem s finom aromom vanilije

oko 4 - 5 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od jagoda s pistacijama i vanilijom

Sastojci:

950 g jagoda (izvažite pripremljeno voće)
30 g oljuštenih pistacija
2 žličice Dr. Oetker Arome vanilije
500 g šećera
1 omot Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1

preparation

Priprema

1

Priprema

Jagode operite, ostavite ih da se ocijede, odrežite peteljke, narežite na komadiće i izvažite 950 g. Izvažite 30 g oljuštenih pistacija i grubo ih nasjeckajte.

2

Postupak

Jagode s aromom maslac-vanilije u posudi dobro izmiješajte sa šećerom Džemfixom Extra 2:1. Zakuhajte na jakoj vatri uz stalno miješanje, kuhajte 2 minute stalno miješajući, dodajte pistacije i kuhajte još 1 minutu, pa maknite s vatre. Eventualno skinite nastalu pjenu, te odmah ulijte do vrha u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da na poklopcu odstoje otprilike 5 minuta.

Napomena: Dodavanjem pistacija se skraćuje vijek trajanja džema.