KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Džem od breskvi i malina s manje kalorija

Džem s manje kalorija

oko 5 staklenki po 200 ml

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od breskvi i malina s manje kalorija

Džem od breskvi:

400 g breskve (izvagati nakon čišćenja)
100 ml soka od naranči (svježe iscijeđeni od otprilike 1 1/2 naranče)
½ pakiranja Dr. Oetker Želirni šećer sa zaslađivačem iz stevije (175 g)

Džem od malina:

500 g malina (izvagati nakon čišćenja)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
½ pakiranja Dr. Oetker Želirni šećer sa zaslađivačem iz stevije (175 g)

preparation

Priprema

1

Priprema

Breskve operite, izvadite im koštice, narežite na komadiće i izvažite 400 g. Naranče iscijedite i izmjerite 100 ml soka. Maline preberite i izvažite 500 g.

2

Džem od breskvi

Breskve i narančin sok u loncu dobro izmiješajte sa Želirnim šećerom sa sladilom iz Stevije. Uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i dalje miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do polovice ulijte u pripremljene staklenke. Ostavite da se džem hladi oko 15 min.

3

Džem od malina

Maline i Bourbon vanilin šećer dobro izmiješajte sa Želirnim šećerom sa sladilom iz Stevije. Uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i dalje miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah pažljivo pomoću žlice rasporedite po džemu od bresaka sve dok staklenke ne napunite do ispod ruba. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off), i ostavite da se džem ohladi. Napomena: Ne okrečite staklenke naopačke jer će se inače džemovi pomiješati.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu