KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Desert s jagodama i kremom od sira

Slatke lazanje s mascarpone kremom i jagodama

oko 6 porcija

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Desert s jagodama i kremom od sira

Tijesto za savijaču:

2 lista tijesta za savijaču (1/2 pakiranja)

Za posipanje:

malo šećera

Krema od mascarponea:

150 g sira Mascarpone
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
0,25 l tekućeg slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfix
2 žlice šećera u prahu (prosijanog)
350 g jagoda

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Tijesto za savijaču

Listove tijesta za savijaču narežite na kvadrate (8 x 8 cm). Lagano premažite vodom i pospite šećerom. Komade tijesta stavite na lim za pečenje, obložen papirom za pečenje.

Lim stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

2

Krema od mascarponea

Za kremu dobro pomiješajte mascarpone s vanilin šećerom i koricom limuna. Tučeno vrhnje s Kremfixom i šećerom u prahu istucite u šlag i pomiješajte s mascarponeom.

Spojite po 4 ohlađena lista tijesta za savijače s kremom i jagodama.

3

Za posipanje

Lazanje od jagoda pospite šećerom u prahu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu