Flag

Desert s jagodama i kremom od sira

oko 6 porcija
Lagano
50
Slatke lazanje s mascarpone kremom i jagodama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tučeno vrhnje ne smije se prejako istući. Preporučuje se tučeno vrhnje tući na srednjoj brzini miksera. Može se koristiti i šlag pjena spray.
Recipe Tips
Umjesto jagoda možete upotrijebiti i bobičasto voće po želji. Poslužite lazanje od jagoda s preljevom po želji.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto za savijaču
2 listatijesta za savijaču (1/2 pakiranja)
Za posipanje
malošećera
Krema od mascarponea
150 gsira Mascarpone
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
¼ ltekućeg slatkog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
2 žlicešećera u prahu (prosijanog)
350 gjagode
Za posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Tijesto za savijaču

Listove tijesta za savijaču narežite na kvadrate (8 x 8 cm). Lagano premažite vodom i pospite šećerom. Komade tijesta stavite na lim za pečenje, obložen papirom za pečenje.


Lim stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Krema od mascarponea

Za kremu dobro pomiješajte mascarpone s vanilin šećerom i koricom limuna. Tučeno vrhnje s Kremfixom i šećerom u prahu istucite u šlag i pomiješajte s mascarponeom.


Spojite po 4 ohlađena lista tijesta za savijače s kremom i jagodama.

3

Za posipanje

Lazanje od jagoda pospite šećerom u prahu.

  • Tučeno vrhnje ne smije se prejako istući. Preporučuje se tučeno vrhnje tući na srednjoj brzini miksera. Može se koristiti i šlag pjena spray.
  • Umjesto jagoda možete upotrijebiti i bobičasto voće po želji. Poslužite lazanje od jagoda s preljevom po želji.