Flag

Cupcakesi u kornetu

oko 12 komada
Lagano
50
Šareni cupcakesi u kornetu s jagodama i mascarponeom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za tijesto
3jaja (veličine M)
45 gšećera
90 gmaslaca
16 gDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
225 gbrašna (tip 405)
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
12korneta (visina ø 6 cm; 7.5 cm)
100 gmarmelade od jagoda
Krema od mascarponea
½limun
500 gsira Mascarpone
50 gšećera u prahu
½ žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
Dekoracija
jagode
50 gmarmelade od jagoda
20 gDr. Oetker Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
1

Tijesto

Zagrijte pećnicu. 
Pjenasto izmiješajte jaja u zdjeli. Dodajte šećer, maslac i vanilin šećer i ponovo pjenasto izmiješajte.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, postupno dodajte i umiješajte u smjesu. Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu za bolju kontrolu.

2

Polovicu tijesta ulijte u kornet. I marmeladu od jagoda stavite u vrećicu i na svaki komad tijesta istisnite malo marmelade. Ostatak tijesta rasporedite u ostale kornete. Stavite u pećnicu. Možda ćete muffine trebati prekriti aluminijskom folijom nakon 10 minuta kako tijesto ne bi postali pretamni. Ostavite muffine da se ohlade na stalku za hlađenje.
 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 20 Minute

3

Krema

Operite limun vrućom vodom. Osušite i naribajte pola kore. Umutite mascarpone, pastu od vanilije, naribanu koru limuna i šećer u prahu. Prelijte kremu u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i prekrijte čitavu površinu muffina kremom.  

4

Dekoriranje

Operite, osušite i prepolovite jagode. Po potrebi blago zagrijte marmeladu od jagoda u mikrovalnoj pećnici da postane tekuća. Pospite muffine marmeladom i mrvicama i na vrh stavite pola jagode.