Čokoladni mramorni kolač

Kombinirajte Dr. Oetker mješavine za biskvit od vanilije i čokolade za stvaranje ove jednostavne, ali ukusne poslastice koja će zasigurno impresionirati!

12 komada

potrebno malo iskustva 15 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladni mramorni kolač

Biskvit od čokolade:

1 Dr. Oetker mješavina za biskvitno tijesto s kakao prahom
6 jaja (veličine M)
120 ml ulja
70 ml mlijeka

Biskvit od vanilije:

1 Dr. Oetker mješavina za biskvitno tijesto s aromom vanilije
6 jaja (veličine M)
160 ml ulja
80 ml mlijeka

Ukrašavanje:

2 omota Dr. Oetker Kreme za torte od čokolade
250 ml mlijeka (hladnog)

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte pećnicu. Namastite i obložite kalupe za pečenje.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

U dvije različite posude napravite Dr. Oetker mješavine za biskvitno tijesto vanilije i čokolade prema uputama na kutiji.

3

S dvije žličice naizmjenično stavljajte jednu, pa drugu smjesu u kalupe. Kada prekrijete dno kalupa, započnite drugi sloj nastojeći izmjenjivati okuse na način da čokoladnu smjesu stavite iznad smjese od vanilije i obratno. Mješavine za biskvitno tijesto same će se spojiti i poravnati u kalupima.
Ravnomjerno rasporedite smjese u 3 kalupa - u pravilu biste trebali imati dovoljno smjese za dva do tri sloja u svakom kalupu.

4

Za mramorni efekt, neprekinutim pokretom provlačite štapić kroz kalupe sa smjesom. Štapić treba lagano dodirivati dno kalupa, zahvaćajući sve, a ne samo gornji sloj.

5

Pecite prema uputama na pakiranju ili dok čačkalicu umetnutu u središte biskvita ne izvadite potpuno čistu. Ostavite da se hladi u kalupima 10 minuta, pa prebacite na kuhinjsku rešetku dok se u potpunosti ne ohladi (što bi moglo potrajati nekoliko sati).

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 20 - 25 Minute

6

Za dekoraciju odrežite i poravnajte vrhove dva kolača (ostatke sačuvajte za tartufe ili kuglice na štapiću). Premažite dva poravnata kolača čokoladnom kremom i položite ih jedan na drugi. Neporavnati kolač stavite na vrh.

7

Krema

Kremu pripremite prema uputama na pakiranju. 

8

Premažite strane i vrh kolača debelim slojem čokoladne kreme. Pažljivo prebacite kolač na ukrasni tanjur.

9

Uživajte u kriški (ili dvije) vašeg ukusnog domaćeg mramornog kolača!

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne