Flag

Čokoladni mousse

8 komada
Lagano
20
Klasični neodoljivi mousse od čokolade
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Mousse od čokolade
2žumanjka (veličine M)
1jaje (veličine M)
maloruma
90 gtamne čokolade (tekuće)
180 mlslatkog vrhnja za šlag (lagano tučenog)
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Desertnog preljeva s okusom čokolade
nekolikojagode
Picture - Dr. Oetker Desertnog preljeva s okusom čokolade
1

Mousse od čokolade

Prethodno rastopite čokoladu. Za kremu istucite žumanjke i jaje, s pjenjačom, na pari u vodenoj kupelji. Zatim dodajte rum i čokoladu te pomiješajte u kremu. Umiješajte tučeno vrhnje.

2

Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (12mm Ø) te istisnite u šalice. Ostavite mousse da odstoji oko 2 sata na hladnom.

3

Prije posluživanja ukrasite preljevom od čokolade i jagodama.