Čokoladni mousse

Klasični neodoljivi mousse od čokolade

8 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladni mousse

Mousse od čokolade:

2 žumanjka (veličine M)
1 jaje (veličine M)
malo ruma
90 g tamne čokolade (tekuće)
180 ml slatkog vrhnja za šlag (lagano tučenog)

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Desertnog preljeva s okusom čokolade
nekoliko jagoda

preparation

Priprema

1

Mousse od čokolade

Prethodno rastopite čokoladu. Za kremu istucite žumanjke i jaje, s pjenjačom, na pari u vodenoj kupelji. Zatim dodajte rum i čokoladu te pomiješajte u kremu. Umiješajte tučeno vrhnje.

2

Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (12mm Ø) te istisnite u šalice. Ostavite mousse da odstoji oko 2 sata na hladnom.

3

Prije posluživanja ukrasite preljevom od čokolade i jagodama.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne