Flag

Čokoladni desert

oko 4 porcija
Lagano
20
Kremasti puding od čokolade sa svježim tučenim vrhnjem i kuglicama Rocher®
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom čokolade
50 gšećera
500 mlmlijeka
oko 12kuglica Ferrero Rocher®
200 ghladnog tučenog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
oko 20 gDr. Oetker Lješnjak krokanta
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Lješnjak krokanta
1

Puding

Puding u prahu pomiješajte s 40 g šećera. Postupno pomiješajte s najmanje 6 žlica mlijeka od 400 ml mlijeka i izradite glatku smjesu. Zakuhajte preostalo mlijeko, maknite sa štednjaka i metlicom za snijeg umiješajte pripremljenu smjesu. Puding ponovno stavite na štednjak i miješajući kuhajte najmanje 1 minutu. Puding izlijte u posudu; površinu vrućeg pudinga direktno prekrijte folijom za čuvanje svježine kako se na pudingu ne bi napravila kožica. Ostavite puding da se ohladi.
4 kuglice Rocher® prepolovite, a ostale kuglice krupno nasjeckajte.

2

Dekoriranje

Vrhnje čvrsto istucite s Kremfixom i ostalim šećerom. Ohlađeni puding mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Umiješajte sjeckane kuglice Rocher®. Čokoladni desert stavite u staklene čašice (ostavite 4 žlice deserta). Tučeno vrhnje stavite na sredinu deserta i na to dodajte po 1 žlicu kreme od čokolade i pospite sjeckanim lješnjacima. Polovice kuglica Rocher® kao ukras stavite na čokoladnu kremu.