Jaja umutite sa šećerom dok ne postanu pjenasta i svijetla. Dodajte ulje i mlijeko pa lagano izmiješajte. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo te ih sjedinite s mokrim sastojcima. Dobivenu smjesu izlijte u kalup (25 × 35 cm) i pecite 15–20 minuta na 180 °C.
Sadržaj vrećice Special pudinga za Dubai style deserte pomiješajte s 200 ml hladnog mlijeka i šećerom. Preostalih 800 ml mlijeka zakuhajte, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od pudinga. Vratite na laganu vatru i kuhajte još 2–3 minute uz stalno miješanje. Kada se krema malo ohladi (treba ostati tekuća), umiješajte maslac i prelijte preko ohlađenog biskvita.
Listiće badema i šećer lagano pržite na tavi dok ne poprime zlatnu boju. Posipajte ih preko kreme, dodajte nasjeckane pistacije i ostavite kolač u hladnjaku oko 60 minuta da se lijepo stegne. Potom ga narežite na male kockice i poslužite.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti