Flag

Čokoladne tortice

oko 17 komada
Srednje teško
105
Fine čokoladne tortice s nadjevom od svježeg sira
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Izrezani biskvit možete samo preliti istopljenom čokoladom bez nadjeva.
Recipe Tips
Kako biste dobili četvrtaste tortice, biskvit podijelite u dva pravokutnika (20 x 30 cm) i zatim režite na kvadrate veličine 5 x 5 cm.
Recipe Tips
Ostaci od rezanja biskvita mogu se odlično iskoristiti za izradu Cakepopsa ili rum kuglica
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto ''Sve-u-1''
300 gbrašna
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 gDr. Oetker Kakaa za kolače
250 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
400 mlulja (suncokretovog ulja)
100 mlmlijeka
6jaja (veličine M)
Nadjev
200 gpunomasnog sira
3 žlicešećera
oko 2 žličicemlijeka
Za ukrašavanje
75 gtamne čokolade
75 gbijele čokolade
1 žličicaulja (suncokretovog ulja)
1 pakiranjeDr. Oetker Čokoladnih srca
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Čokoladnih srca
1

Priprema

Lim namastite i obložite papirom za pečenje. Papir za pečenje pritom presavijte na otvorenoj strani lima tako da napravite rub. Prethodno zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto sve u 1

U posudi za miješanje pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte ostale sastojke i sve pomiješajte mikserom (metlicama) prvo kratko na najmanjoj, zatim na najvećoj brzini 2 minute dok ne nastane glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno razmažite po limu i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Pečen biskvit odvojite od ruba, skinite s lima na radnu površinu i ostavite da se ohladi.

3

Biskvit prevrnite naopako na radnu površinu i uklonite papir za pečenje. Od biskvita izrežite oko 34 kruga (Ø oko 5 cm).

4

Nadjev

Pomiješajte svježi sir sa šećerom i mlijekom. Time premažite polovinu krugova, poklopite i lagano pritisnite ostatkom krugova.

5

Ukrašavanje

Čokoladu narežite na veće komade. Tamnu čokoladu otopite s uljem, a bijelu čokoladu bez ulja u vodenoj kupelji na laganoj vatri i dobro izmiješajte. Čokoladom premažite tortice. Potom odmah ukrasite čokoladnim srcima i ostavite da se čokolada stisne.

  • Izrezani biskvit možete samo preliti istopljenom čokoladom bez nadjeva.
  • Kako biste dobili četvrtaste tortice, biskvit podijelite u dva pravokutnika (20 x 30 cm) i zatim režite na kvadrate veličine 5 x 5 cm.
  • Ostaci od rezanja biskvita mogu se odlično iskoristiti za izradu Cakepopsa ili rum kuglica