KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Čokoladne tortice

Fine čokoladne tortice s nadjevom od svježeg sira

oko 17 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladne tortice

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto ''Sve-u-1'':

300 g brašna
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 g Dr. Oetker Kakao za kolače
250 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
400 ml ulja (suncokretovog ulja)
100 ml mlijeka
6 jaja (veličine M)

Nadjev:

200 g punomasnog sira
3 žlice šećera
oko 2 žličice mlijeka

Za ukrašavanje:

75 g tamne čokolade
75 g bijele čokolade
1 žličica ulja (suncokretovog ulja)
1 pakiranje Dr. Oetker Čokoladna srca

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim namastite i obložite papirom za pečenje. Papir za pečenje pritom presavijte na otvorenoj strani lima tako da napravite rub. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto sve u 1

U posudi za miješanje pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte ostale sastojke i sve pomiješajte mikserom (metlicama) prvo kratko na najmanjoj, zatim na najvećoj brzini 2 minute dok ne nastane glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno razmažite po limu i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Pečen biskvit odvojite od ruba, skinite s lima na radnu površinu i ostavite da se ohladi.

3

Biskvit prevrnite naopako na radnu površinu i uklonite papir za pečenje. Od biskvita izrežite oko 34 kruga (Ø oko 5 cm).

4

Nadjev

Pomiješajte svježi sir sa šećerom i mlijekom. Time premažite polovinu krugova, poklopite i lagano pritisnite ostatkom krugova.

5

Ukrašavanje

Čokoladu narežite na veće komade. Tamnu čokoladu otopite s uljem, a bijelu čokoladu bez ulja u vodenoj kupelji na laganoj vatri i dobro izmiješajte. Čokoladom premažite tortice. Potom odmah ukrasite čokoladnim srcima i ostavite da se čokolada stisne.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu