za ovaj recept Brzi kolač od šljiva
125 g | brašna |
1 žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
125 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećer |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korica limuna |
125 g | maslaca ili margarina (omekšalog) |
2 | jaja |
500 g | šljiva (narezanih na četvrtine) |
150 g | brašna |
100 g | šećera |
1 navršak noža | cimeta |
100 g | maslaca ili margarina (omekšalog) |
Okrugli kalup za torte, Ø 26 cm, obložite papirom za pečenje, a rub kalupa namastite. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Za tijesto pomiješajte brašno i prašak za pecivo u zdjeli. Dodajte preostale sastojke za tijesto i miješajte mikserom najprije na niskoj, a potom oko 2 minute na najvećoj brzini sve dok ne dobijete glatko tijesto. Stavite tijesto u pripremljeni kalup za torte i poravnajte.
Po tijestu raspodijelite četvrtine šljiva.
Za mrvičasto tijesto pomiješajte brašno, šećer i cimet. Dodajte maslac i mikserom izradite krupne mrvice tijesta. Raspodijelite po šljivama.
Pecite kolač u donjoj trećini prethodno zagrijane pećnice oko 50 minuta.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Nivo pećnice donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 50 Minuta
Izvadite kalup iz pećnice, odvojite rub kalupa i ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.