Božićni ukrasi na muffinima

Božićni muffini s lijepom dekoracijom od fondanta

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Božićni ukrasi na muffinima

Tijesto ''Sve-u-1'':

175 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
175 g maslaca ili margarina , omekšalog
3 jaja (veličine M)

Za ukrašavanje:

100 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni
200 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
100 g Dr. Oetker Fondant Dekora crvenog

preparation

Priprema

1

Priprema

Položite papirnate košarice u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke. Od svega mikserom (metlicama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno raspodijelite u kalup za muffine. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 23 Minute

Muffine izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Izmijesite zeleni i/ili bijeli fondant i protisnite kroz cjediljku. Odrežite "snijeg" i rasporedite po muffinima. Izmijesite crveni fondant i oblikujte kocke, iste kao "kuće" položite na muffine. Od bijelog fondanta također oblikujte kocke i jednom dijagonalno prerežite te kao "krov" položite na kućice. Oblikujte "stabla", "prozore" i "dimnjake" od preostalog fondanta.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne