Flag

Božićni pužići s cimetom i preljevom od krem sira

oko 12 komada
Srednje teško
60
Božićne rolice od cimeta idealne su za hladne dane uz topli napitak
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Kalup za nabujak (30 x 20)
malomasnoće
Dizano tijesto
125 mlmlijeka
100 gmaslaca (ili margarina)
400 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2jaja (veličine M)
Nadjev od cimeta
70 gmekog maslaca
50 gšećera
2 žličicecimeta
mljevenih začina po želji (klinčić, muškatni oraščić, pimet, cardamom...)
Krokant od badema
25 gDr. Oetker Badem listića
1 žlicašećera
Preljev od krem sira
50 gmekog maslaca
100 gkrem sira
50 gšećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Zagrijte mlijeko i otopite maslac ili margarin u njemu.   

2

Dizano tijesto

Stavite brašno u posudu i temeljito pomiješajte s instant kvascem. Dodajte ostale sastojke i mješavinu mlijeka i masnoće. Sastojke mikserom (lopaticama) miješajte kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Tijesto držite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća. Namastite kalup za nabujak. Zagrijte pećnicu.
 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Nadjev od cimeta

Maslac, šećer, cimet i Finesse pomiješajte u posudi mikserom (metlicama). 

4
Picture - cimet rolice 1
Picture - cimet rolice 2

Dizano tijesto pospite brašnom i razvaljajte na dobro pobrašnjenoj radnoj površini na pravokutnik veličine oko 50 x 30 cm. Tijesto premažite nadjevom od cimeta.
Dizano tijesto čvrsto namotajte s dulje strane (slika 1). Valjak od tijesta narežite nazubljenim nožem na približno 12 ploški. Ploške s rezanom površinom prema gore stavite u kalup (slika 2) i držite na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto vidno ne poveća.

5

Stavite kalup na rešetku u pećnici. 

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

6

Krokant od badema

Bademe u neprianjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje. Dodajte šećer i miješajući karamelizirajte. Ostavite bademe da se ohlade na tanjuru.

7

Preljev

Mekani maslac, krem sir i šećer u prahu kratko izmiješajte mikserom (metlicama).

8

Pužiće s cimetom u kalupu ostavite 5 minuta da se hlade na kuhinjskoj rešetki.
Potom pomoću žlice debelo premažite preljevom od krem sira i po tome raspodijelite bademe. Pužići s cimetom najbolji su dok su mlaki.