za ovaj recept Božićni pužići s cimetom i preljevom od krem sira
malo | masnoće |
125 ml | mlijeka |
100 g | maslaca (ili margarina) |
400 g | pšeničnog brašna |
1 omot | Dr. Oetker Kvasca instant |
80 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
2 | jaja (veličine M) |
70 g | mekog maslaca |
50 g | šećera |
2 žličice | cimeta |
mljeveni začini po želji (klinčić, muškatni oraščić, pimet, cardamom...) |
25 g | Dr. Oetker Badem listića |
1 žlica | šećera |
50 g | mekog maslaca |
100 g | krem sira |
50 g | šećera u prahu |
Zagrijte mlijeko i otopite maslac ili margarin u njemu.
Stavite brašno u posudu i temeljito pomiješajte s instant kvascem. Dodajte ostale sastojke i mješavinu mlijeka i masnoće. Sastojke mikserom (lopaticama) miješajte kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Tijesto držite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća. Namastite kalup za nabujak. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Maslac, šećer, cimet i Finesse pomiješajte u posudi mikserom (metlicama).
Dizano tijesto pospite brašnom i razvaljajte na dobro pobrašnjenoj radnoj površini na pravokutnik veličine oko 50 x 30 cm. Tijesto premažite nadjevom od cimeta.
Dizano tijesto čvrsto namotajte s dulje strane (slika 1). Valjak od tijesta narežite nazubljenim nožem na približno 12 ploški. Ploške s rezanom površinom prema gore stavite u kalup (slika 2) i držite na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto vidno ne poveća.
Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Bademe u neprianjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje. Dodajte šećer i miješajući karamelizirajte. Ostavite bademe da se ohlade na tanjuru.
Mekani maslac, krem sir i šećer u prahu kratko izmiješajte mikserom (metlicama).
Pužiće s cimetom u kalupu ostavite 5 minuta da se hlade na kuhinjskoj rešetki.
Potom pomoću žlice debelo premažite preljevom od krem sira i po tome raspodijelite bademe. Pužići s cimetom najbolji su dok su mlaki.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne