Božićni pužići s cimetom i preljevom od krem sira

Božićne rolice od cimeta idealne su za hladne dane uz topli napitak

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Božićni pužići s cimetom i preljevom od krem sira

Kalup za nabujak (30 x 20):

malo masnoće

Dizano tijesto:

125 ml mlijeka
100 g maslaca (ili margarina)
400 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličine M)

Nadjev od cimeta:

70 g mekog maslaca
50 g šećera
2 žličice cimeta
mljeveni začini po želji (klinčić, muškatni oraščić, pimet, cardamom...)

Krokant od badema:

25 g Dr. Oetker Badem listića
1 žlica šećera

Preljev od krem sira:

50 g mekog maslaca
100 g krem sira
50 g šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Zagrijte mlijeko i otopite maslac ili margarin u njemu.   

2

Dizano tijesto

Stavite brašno u posudu i temeljito pomiješajte s instant kvascem. Dodajte ostale sastojke i mješavinu mlijeka i masnoće. Sastojke mikserom (lopaticama) miješajte kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Tijesto držite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća. Namastite kalup za nabujak. Zagrijte pećnicu.
 

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Nadjev od cimeta

Maslac, šećer, cimet i Finesse pomiješajte u posudi mikserom (metlicama). 

4

Dizano tijesto pospite brašnom i razvaljajte na dobro pobrašnjenoj radnoj površini na pravokutnik veličine oko 50 x 30 cm. Tijesto premažite nadjevom od cimeta.
Dizano tijesto čvrsto namotajte s dulje strane (slika 1). Valjak od tijesta narežite nazubljenim nožem na približno 12 ploški. Ploške s rezanom površinom prema gore stavite u kalup (slika 2) i držite na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto vidno ne poveća.

5

Stavite kalup na rešetku u pećnici. 

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

6

Krokant od badema

Bademe u neprianjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje. Dodajte šećer i miješajući karamelizirajte. Ostavite bademe da se ohlade na tanjuru.

7

Preljev

Mekani maslac, krem sir i šećer u prahu kratko izmiješajte mikserom (metlicama).

8

Pužiće s cimetom u kalupu ostavite 5 minuta da se hlade na kuhinjskoj rešetki.
Potom pomoću žlice debelo premažite preljevom od krem sira i po tome raspodijelite bademe. Pužići s cimetom najbolji su dok su mlaki.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne