KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Bola od bazginih cvjetova

Ukusna bola s aromom bazginih cvjetova za svaku ljetnu zabavu

oko 10 porcija

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Bola od bazginih cvjetova

Sastojci:

oko 600 g nektarina
400 ml temeljca od bazginih cvjetova *
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećer
1 žlica šećera
750 ml mineralne vode
500 ml Prosecco

preparation

Priprema

1

Priprema

Nektarine operite, izvadite im koštice i narežite na kockice, pomiješajte s temeljcem od bazginih cvjetova, vanilin šećerom i šećerom i marinirajte oko 2 sata.

2

Postupak

Neposredno prije posluživanja prelijte hladnom mineralnom vodom i Proseccom. Bolu poslužite dobro rashlađenu. Po želji ukrasite cvjetovima bazge.

*Temeljac od bazginih cvjetova (za otprilike 1l)

20 bazginih cvjetova provucite kroz hladnu vodu (nikako tekuću vodu!) i ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskom ubrusu. Škarama odrežite peteljke. Zakuhajte 750 ml vode s 500 g šećera i ostavite da kipi 2 min. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte 20 g Dr. Oetker Limunske kiseline i 2 vrha noža Dr. Oetker Konzervansa. Bazgine cvjetove stavite u vatrostalnu posudu (zapremnine oko 2 l) koja se može zatvoriti i prelijte šećernom otopinom. Ostavite poklopljenu posudu da odstoji 5 dana na tamnom i hladnom mjestu (najbolje u hladnjaku). Tekuću izlijte u cjediljku u koju ste položili kuhinjski ubrus. Procijeđenu tekućinu koristite dalje kao temeljac.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu