Beze jelke

Beze jelkice s božićnim dekoracijama

12 - 20 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Beze jelke

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje
malo masnoće

Keksi od bjelanjaka:

2 kom bjelanjka
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna

Dodatno:

Dr. Oetker Zelena boja za kolače

Za ukrašavanje:

1 Christmas Party Dekor
1 Gingerbread Dekor 4 u 1

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 100 °C

Pećnica na vrući zrak oko 80 °C

2

Tučeni bjelanjak

Bjelanjke stavite u posudu i mikserom (metlicama) na najvišoj brzini istucite u vrlo čvrst snijeg. Postupno na najvišoj brzini dodajte šećer i Finesse i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Snijeg od bjelanjaka obojite zelenom jestivom bojom. Malo jestive boje stavite na stijenku vrećice za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde promjera 8 mm. Obojeni snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje.

3

Varijanta 1: Beze jelke na limu

Istisnite oko 20 malih jelki na lim promjera oko 2 cm, a visine oko 4 cm. Jelke ukrasite šećernim posipom te pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 80 Minute

4

Varijanta 2: Beze jelke na štapiću

Za približno 12 jelki stavite po 6 drvenih štapića na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Obojeni snijeg istisnite na drvene štapiće. Jelke ukrasite šećernim posipom i pecite kao što je gore navedeno. Jelke s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne