Flag

Beze jelke

12 - 20 komada
Srednje teško
40
Beze jelkice s božićnim dekoracijama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Beze jelke se u dobro zatvorenoj posudi mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje
malo masnoće

Sastojci

Keksi od bjelanjaka
2 kombjelanjka
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
Dodatno
Dr. Oetker Zelena boja za kolače
Za ukrašavanje
1Christmas Party Dekor
1Gingerbread Dekor 4 u 1
Picture - Dr. Oetker Zelena boja za kolače
Picture - Christmas Party Dekor
Picture - Gingerbread Dekor 4 u 1
1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 100 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 80 °C

2

Tučeni bjelanjak

Bjelanjke stavite u posudu i mikserom (metlicama) na najvišoj brzini istucite u vrlo čvrst snijeg. Postupno na najvišoj brzini dodajte šećer i Finesse i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Snijeg od bjelanjaka obojite zelenom jestivom bojom. Malo jestive boje stavite na stijenku vrećice za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde promjera 8 mm. Obojeni snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje.

3

Varijanta 1: Beze jelke na limu

Istisnite oko 20 malih jelki na lim promjera oko 2 cm, a visine oko 4 cm. Jelke ukrasite šećernim posipom te pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 80 Minute

4

Varijanta 2: Beze jelke na štapiću

Za približno 12 jelki stavite po 6 drvenih štapića na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Obojeni snijeg istisnite na drvene štapiće. Jelke ukrasite šećernim posipom i pecite kao što je gore navedeno. Jelke s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

  • Beze jelke se u dobro zatvorenoj posudi mogu čuvati oko 2 tjedna.