Flag

Aromatični kolutići

oko 50 komada
Lagano
40
Hrskavi kolutići od prhkog tijesta s božićnim začinima vrlo su jednostavni za pripremu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolutići se umjesto s pojedinačnim začinima mogu napraviti i s gotovom mješavinom začina.
Recipe Tips
Ako imate samo jedan lim za pečenje, kekse možete pripremiti na papiru za pečenje koji onda samo treba povući na lim.
Recipe Tips
Ako je tijesto premekano, stavite ga oko 30 minuta na hladno.
Recipe Tips
Kolutići se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
½ žličicamljevenog anisa
½ žličicamljevenog kardamoma
1 vrh nožamljevenih klinčića
1 vrh nožamljevenog muškatnog oraščića
1 vrh nožamljevenog muškatnog cvijeta (macisa)
1 vrh nožamljevenog pimenta
225 gpšeničnog brašna
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličine M)
125 gmekog maslaca ili margarina
50 gsjeckanih badema
Za ukrašavanje
oko 1 žlicašećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Za tijesto pomiješajte začine. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke (od mješavine začina ostavite 1 vrh noža) i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj temperaturi. Tijesto potom na lagano pobrašnjenoj radnoj površini izmijesite u glatko tijesto i oblikujte valjak. Valjak prepolovite i narežite na približno 25 komada jednake veličine. Svaki komad tijesta oblikujte najprije u valjak od 10 - 12 cm, a potom u kolutiće. Stavite kolutiće na lim za pečenje i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 10 - 12 Minute


Kolutiće s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku.

3

Ukrašavanje

Pomiješajte šećer u prahu s preostalom mješavinom začina i pospite još tople kolutiće.

  • Kolutići se umjesto s pojedinačnim začinima mogu napraviti i s gotovom mješavinom začina.
  • Ako imate samo jedan lim za pečenje, kekse možete pripremiti na papiru za pečenje koji onda samo treba povući na lim.
  • Ako je tijesto premekano, stavite ga oko 30 minuta na hladno.
  • Kolutići se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko 3 tjedna.