Amaretto čokoladna srca

Čokoladna srca s nadjevom likera od badema

12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Amaretto čokoladna srca

Tijesto:

4 jaja
4 žlice vode
130 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
70 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
20 g Dr. Oetker Kakaa za kolače

Nadjev:

2 dl vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Kremfixa
50 ml Amaretta (likera od badema)

Za ukrašavanje:

1 dl slatkog vrhnja (najmanje 45% m.m. ili npr. Vindija 36% m.m.)
7 g maslaca
75 g tamne čokolade
75 g mliječne čokolade
1 pakiranje Dr. Oetker Čokoladnih srca

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa premažite uljem. Pripremite modlicu u obliku srca (Ø 7 cm) i vrećicu za ukrašavanje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Mikserom pjenasto umutite jaja, vodu, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao. Prosijte sve na smjesu jaja i šećera i lagano izmiješajte gumenom špatulicom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite na donjoj razini pećnice oko 25 minuta.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Pečen biskvit izvadite iz pećnice, odvojite obruč i ostavite da se ohladi. Biskvit prerežite vodoravno na dva dijela i modlicom izrežite 24 srca.

3

Nadjev

Istucite vrhnje za šlag i Kremfix. Prije nego postane čvrst, u šlag dodajte Amaretto i nastavite miješati dok ne očvrsne. Šlagom napunite vrećicu za ukrašavanje i odrežite joj vrh. Šlag rasporedite na 12 srca, preklopite ih s ostalih 12 i malo pritisnite.

4

Ukrašavanje

Vrhnje za šlag zagrijte, ali ne smije prokuhati, te dodajte maslac. Čokoladu narežite na veće komade, dodajte i miješajte dok se svi sastojci ne istope. U slučaju da je smjesa pregusta, stavite ju kratko u frižider. Zatim smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje i premažite preko srca. Prije posluživanja po želji ukrasite Dr. Oetker Čokoladnim srcima.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne