KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Amaretto čokoladna srca

Čokoladna srca s nadjevom likera od badema

12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Amaretto čokoladna srca

Tijesto:

4 jaja
4 žlice vode
130 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
70 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
20 g Dr. Oetker Kakao za kolače

Nadjev:

2 dl vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Kremfix
50 ml Amaretta (likera od badema)

Za ukrašavanje:

1 dl slatkog vrhnja (najmanje 45% m.m. ili npr. Vindija 36% m.m.)
7 g maslaca
75 g tamne čokolade
75 g mliječne čokolade
1 pakiranje Dr. Oetker Čokoladna srca

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa premažite uljem. Pripremite modlicu u obliku srca (Ø 7 cm) i vrećicu za ukrašavanje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Mikserom pjenasto umutite jaja, vodu, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao. Prosijte sve na smjesu jaja i šećera i lagano izmiješajte gumenom špatulicom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite na donjoj razini pećnice oko 25 minuta.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Pečen biskvit izvadite iz pećnice, odvojite obruč i ostavite da se ohladi. Biskvit prerežite vodoravno na dva dijela i modlicom izrežite 24 srca.

3

Nadjev

Istucite vrhnje za šlag i Kremfix. Prije nego postane čvrst, u šlag dodajte Amaretto i nastavite miješati dok ne očvrsne. Šlagom napunite vrećicu za ukrašavanje i odrežite joj vrh. Šlag rasporedite na 12 srca, preklopite ih s ostalih 12 i malo pritisnite.

4

Ukrašavanje

Vrhnje za šlag zagrijte, ali ne smije prokuhati, te dodajte maslac. Čokoladu narežite na veće komade, dodajte i miješajte dok se svi sastojci ne istope. U slučaju da je smjesa pregusta, stavite ju kratko u frižider. Zatim smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje i premažite preko srca. Prije posluživanja po želji ukrasite Dr. Oetker Čokoladnim srcima.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu