KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Akvarel torta od čokolade

Torta s prekrasnim akvarel efektom!

8 - 10 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Akvarel torta od čokolade

2 kalupa za torte (Ø18):

Tijesto:

100 g mekog maslaca
250 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
3 jaja
1 žlica ruma
nešto arome limuna (npr. tekuća aroma limuna)
1 žličica instant kave u prahu
50 g čokolade u prahu
200 g brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

6 žlice marmelade od ribiza

Ukrašavanje:

250 g mekog maslaca
oko 50 g šećera u prahu
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

2 kalupa za torte (Ø18cm) obložite papirom za pečenje, a rubove premažite uljem. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom (Ø13cm).

Zagrijte pećnicu.

2

Tijesto

Mikserom pjenasto izradite maslac. Malo po malo dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, rum, aromu limuna te umiješajte instant kavu u prahu i čokoladu u prahu dok se sastojci ne povežu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih umiješajte u smjesu kratko na najnižoj brzini.

Tijesto razmažite u pripremljene kalupe i pecite na srednjoj rešetci prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Izvadite biskvite iz pećnice. Kako bi se ohladili, maknite kalupe. Oba biskvita prerežite na 2 dijela.

3

Nadjev

Prvi biskvit stavite na pladanj i potom ga premažite s 2 žlice marmelade od ribiza. Postupak ponavljajte dok svi biskviti ne budu posloženi jedan na drugog.

4

Ukrašavanje

Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer u prahu. Jednu žlicu dobivene kreme obojite žutom, a u 50 g kreme dodajte crvene boje (po želji) kako bi dobili rozu boju kreme. Ostatkom bijele kreme od maslaca premažite cijelu tortu i rub. Žličicom, po torti nasumično razbacajte hrpice žute i roze kreme od maslaca. Sve to pažljivo zagladite špatulom za torte ili čistim ravnalom tako da se boje lagano preliju jedna u drugu. Ostatkom roza kreme od maslaca napunite vrećicu za ukrašavanje i ukrasite tortu.

Do posluživanja ostavite na hladnom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu