Flag

Vjesnici neba

oko 50 komada
Lagano
40
Ukusni i zanimljivi blagdanski gosti.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto krupno nasjeckajte čokolade možete vjesnicima i čokoladne bombone dati „u ruke".
Recipe Tips
U dobro zatvorenim kutijama kekse možete čuvati oko 3 tjedna.
Recipe Tips
Ako bi tijesto bilo previše mekano, stavite ga neko vrijeme u hladnjak.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za kolače
papir za pečenje
kalup za izrezivanje u obliku zvijezde (7 cm)
Miješano tijesto
250 gpšeničnog brašna
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
125 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
1jaje (veličine M)
½ razom puna žličicaDr. Oetker Praška za pecivo za kekse
Nadjev
oko 50 gčokolade za kolače krupno nasjeckane
Za ukrašavanje
1 pakiranjeDr. Oetker Čokoladnog pisma
Picture - Dr. Oetker Čokoladnog pisma
1

Priprema

Lim za kolače obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Miješano tijesto

Brašno s Praškom za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči tanko izvaljajte. Izrežite zvijezde i položite ih na lim.

3

Nadjev

Nekoliko komadića čokolade položite na „sredinu tijela". Dva nasuprotna kraka kao „ruke" preklopite preko čokolade i malo pritisnite. Stavite peći.

Vrijeme pečenja: 10 Minute


Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Zvijezdama nacrtajte oči i usta Čokoladnim pismom.

  • Umjesto krupno nasjeckajte čokolade možete vjesnicima i čokoladne bombone dati „u ruke".
  • U dobro zatvorenim kutijama kekse možete čuvati oko 3 tjedna.
  • Ako bi tijesto bilo previše mekano, stavite ga neko vrijeme u hladnjak.