Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 220 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 200 °C
Paprike očistite te narežite na tanke trakice. Tikvice i gljive operite i narežite na sitne ploške. Operite i prepolovite rajčice. Ocijedite kukuruz. Veganski sir narežite na trakice ili naribajte.
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte preostale sastojke i sve mijesite oko 2 minute mikserom (kukom za tijesto) na najjačem stupnju da se dobije glatko tijesto.
Tijesto za pizzu oblikujte u valjak na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i izrežite na otprilike 6 jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u kuglu i razvaljajte valjkom na veličine oko 13 cm. Stavite tijesto za pizzu na lim za pečenje.
Svaki komad tijesta za pizzu premažite pasiranom rajčicom, a rub ostavite bez nadjeva. Vegansku pizzu nadjenite pripremljenim sastojcima po ukusu. Na kraju rasporedite sir i ispecite.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: 12 - 14 Minute
Po veganskoj pizzi nakon pečenja rasporedite listiće bosiljka i odmah poslužite.
Slični recepti