Flag

Mala torta od borovnica, jogurta i čokolade

oko 10 komada
Srednje teško
60
Sočna, šarena, ukusna hrskava torta s tučenim vrhnjem
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Torta se bez ukrašavanja može zamrznuti.
Recipe Tips
Nadjev od borovnica može se pripremiti i s pireom od odmrznutih borovnica.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za kalup za torte (Ø 18 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 18 cm)
malomasnoće
Tijesto "Sve-u-jedan"
50 gzrna kakaa
120 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
15 gDr. Oetker Kakaa za kolače
3jaja (veličine M)
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvatsoli
125 gmekog maslaca ili margarina
Nadjev
oko 400 gborovnica
4 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
200 ghladnog tučenog vrhnja
300 gjogurta
50 gšećera
Za ukrašavanje
200 ghladnog tučenog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, pritom od komadića kakaa ostavite jednu žličicu sa strane, i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi. 

3

Oprezno povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom. Dva puta vodoravno prerežite biskvit. Stavite donji biskvit na pladanj za torte i stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte. 

4

Nadjev

Borovnice proberite i operite. U posudu stavite 150 g borovnica i izradite fini pire. Donju podlogu za tortu gusto nadjenite s 200 g borovnica. Omekšajte želatinu prema uputama na omotu. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Jogurt i šećer pomiješajte u posudi. Želatinu otopite prema uputama na omotu. Najprije je pomiješajte s 2 žlice smjese od jogurta, a potom mješavinu dodajte u ostatak smjese od jogurta. Tučeno vrhnje dodajte u dva navrata. Oko 1/3 kreme pomiješajte s pireom od borovnica i raspodijelite po podlozi od borovnica. Na to stavite srednji biskvit. Premažite preostalom kremom, stavite gornji biskvit i lagano pritisnite. Ostavite tortu najmanje 3 sata u hladnjaku. 

5

Ukrašavanje

Prsten za torte odvojite nožem i skinite. Rub po potrebi poravnajte nožem. Tučeno vrhnje, Kremfix i vanilin šećer čvrsto istucite. Gornju stranu torte tanko premažite do ruba. Preostalo tučeno vrhnje stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjer oko 12 mm) i istisnite točkice. Tortu ukrasite preostalim borovnicama i komadićima kakaa. Tortu do posluživanja čuvajte u hladnjaku.

  • Torta se bez ukrašavanja može zamrznuti.
  • Nadjev od borovnica može se pripremiti i s pireom od odmrznutih borovnica.