Prvo pripremite preljev od malina. U odgovarajućem loncu zagrijavajte 200 g malina, 50 ml vode, šećer i vanilin šećer. Usitnite štapnim mikserom, zatim maknite s vatre i procijedite kroz sito kako biste uklonili koštice. Smjesu vratite u lonac i ponovno zagrijavajte dok ne zavrije. Gustin pomiješajte s 2 žlice vode u glatku smjesu bez grudica, dodajte u maline i miješajte dok se lagano ne zgusne. Maknite s vatre, ostavite da se ohladi, a zatim dodajte preostalih 50 g cijelih malina.
Zagrijte pećnicu na 220 °C. U kalup za muffine stavite papirnate košarice koje dolaze u pakiranju. U prikladnoj posudi Dr. Oetker mješavinu za Choco Lava Muffins pomiješajte s 2 jaja i 20 ml tople vode (po potrebi dodajte još 10 ml). Sve izmiješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu rasporedite u košarice pomoću žlice za sladoled.
Muffine pecite točno 9 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici (bez ventilatora).
Još tople muffine poslužite uz kuglicu sladoleda i pripremljeni preljev od malina. Ukrasite listićima mente.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti