Flag
Minimiziranje otpada
MANJE OTPADA i iSTi ODLIČAN OKUS

Male svakodnevne odluke čine veliku razliku kada ih donosimo zajedno. Zato ne samo da smanjujemo bacanje hrane u vlastitim kuhinjama, već dijelimo i savjete i recepte koji će nam pomoći da smanjimo količinu bačene hrane. Cilj nam je da do 2025. sva naša ambalaža bude prikladna za recikliranje, tako da svi damo svoj doprinos smanjivanju otpada. Isto tako radimo na tome da omogućimo lakše raspoznavanje onoga što je moguće odvojiti i reciklirati.

NAŠ NAPREDAK
Ukusni proizvodi u odgovornoj ambalaži

U ambalaži naših proizvoda koristimo što je moguće manje materijala i brinemo se da koristimo materijale koje je moguće reciklirati u što moguće većoj mjeri.

Davanje prednosti papiru

Upotreba papirnate ambalaže koja se može reciklirati gdje god je to moguće, omogućuje vam da reciklirate materijale i date svoj doprinos održivijoj budućnosti. Sve naše sklopive kutije za pizzu izrađene su od 70-80% recikliranog materijala. 

Picture -

Smanjivanje količine plastične ambalaže

Uvijek kada moramo koristiti plastiku, po mogućnosti nastojimo koristiti onu koja se može reciklirati – preusmjeravajući više otpada iz okoliša. Gdje god ima smisla, nastojimo izbjeći plastične poklopce na hladnim desertima. Od 2022. ne koristimo plastične poklopce na nekim
proizvodima, poput visokoproteinskog pudinga i čitavog asortimana LoVE it!. Na taj način možemo očekivati da ćemo smanjiti količinu plastike za 117 tona godišnje – što je ekvivalent 40 punih kamiona!

Picture -

Lakše recikliranje

Znamo da je ponekad teško razlučiti koji se dijelovi ambalaže mogu reciklirati. Zato radimo na označavanju svih dijelova ambalaže jasnim informacijama o korištenim materijalima, kako bi se mogli pravilno odvojiti i odložiti u kantu za recikliranje.

Picture -

NAŠ NAPREDAK
Minimiziranje bacanja hrane

Zajedno možemo poduzeti korake da smanjimo količinu bačene hrane. Jeste li znali da se 6-8% klimatskih emisija može pripisati ostacima hrane? Srećom, imamo priliku to promijeniti. Istražimo različite načine da ostatke hrane pretvorimo u odličnu priliku – da ostatke hrane, umjesto da ih bacimo, iskoristimo za potpuno novu kreaciju.

Borba protiv bacanja hrane

U Dr. Oetkeru, postajemo kreativni kada je riječ o
rješavanju otpada – od prenamjene viška tijesta za pizzu u nove serije do
recikliranja ostataka sira koji ne dospijeva na pizzu. Uvijek tražimo prilike
za smanjenje bacanja hrane dok razvijamo naše proizvode kako bismo do 2025. mogli smanjiti otpad od hrane koji nastaje u našim skladištima i proizvodnji za 25%.

Picture -

Oživljavanje vaših ostataka

Postoji potencijal u ostacima hrane. Bilo da se odlučite za blendanje, kuhanje ili pečenje, imate moć pretvoriti sastojke prezrelog voća u nešto ukusno. Od smoothieja i džemova do slatkih kolača, dašak čarolije u kuhinji može dati novi život starim sastojcima.

Picture -

Predobri da bi se bacili

Jamčimo da su naši proizvodi najbolji do datuma 'najbolje upotrijebiti do', a mnogi su proizvodi dobri za konzumaciju dugo nakon tog datuma; međutim, uvijek preporučujemo da pogledate, pomirišete i dobro procijenite prije nego bacite hranu.

Picture -

Pažljivo pečenje

Pretvorite zrelu bananu u ukusnu poslasticu.

Idite na recept
Idite na recept
Idite na recept
Saznajte više
Saznajte više o našem putovanju prema održivosti

Mnoštvo je načina na koje možemo ugraditi održivost u naše svakodnevne aktivnosti. Na naših pet područja fokusa – prehrani, održivim sastojcima, minimiziranju otpada, klimatskim mjerama i inkluzivnosti – poduzimamo korake koji, malo po malo, čine veliku razliku. Zajedničkim trudom možemo izgraditi bolju budućnost.

ŠTO NAM ZNAČI ODRŽIVOST

Koristimo sve održivije sastojke, nudimo više biljnih opcija i upotrebljavamo više ambalaže koja se može reciklirati.

Saznajte više
Saznajte više
Saznajte više