Flag

Zimski slatki kruh

oko 2 komada
Lagano
135
Aromatična slastica od sušenih krušaka, sušenih šljiva, smokvi i oraha
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Voćna mješavina
500 mlvode
250 gsušenih krušaka (narezanih na komade)
250 gsušenih šljiva (bez koštica, narezanih na listiće)
250 gsušenih smokvi (narezanih na komade)
250 gsitno sjeckanih oraha (ili lješnjaka)
Tijesto
300 graženog brašna
200 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
100 ggotovog kiselog tijesta
1 prstohvatsoli
1 žličicacimeta
1 žličicamljevenog začinskog klinčića
3 žlicemeda
3 žliceruma
250 mlmlake vode od sušenih kruški
Za premazivanje
malovode
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Voćna mješavina

Sušene kruške ostavite da se namaču preko noći u vodi, potom kuhajte oko 30 minuta. Zatim, ocijedite i ostavite 250 ml tekućine za tijesto, a ocijeđene kruške narežite na listiće. Dodajte sušene šljive, smokve i orahe (ili lješnjake) te dobro promiješajte.

2

Tijesto

Dvije vrste brašna prosijte u zdjelu te dobro pomiješajte s kvascem. Postupno dodajte ostale sastojke i ručnim mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući ga najprije na niskoj, a potom na visokoj brzini. Ostavite pokriveno da se diže oko sat vremena.

3

Pripremljenu voćnu mješavinu umijesite u tijesto.

4

Tijesto prepolovite, oblikujte dva kruščića i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta.

5

Za premazivanje

Zimski kruh premažite vodom. Stavite kruh na lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 75 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C