Flag

Zimske praline

oko 25 komada
Lagano
40
Jednostavne praline za svaku prigodu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Zimske praline se
u dobro zatvorenim
kutijama mogu
čuvati u hladnjaku
oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Praline
100 gčokolade za kuhanje (tamna)
100 gnugata od lješnjaka
100 gvrhnja za šlag
mljeveni začini po želji (klinčić, muškatni oraščić, pimet, cardamom...)
Dodatno
100 gDr. Oetker Lješnjak krokanta
1 žlicaDr. Oetker Kakaa za kolače
30 gnugata od lješnjaka
Picture - Dr. Oetker Lješnjak krokanta
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema smjese za praline

Čokoladu i nugat krupno nasjeckajte. Vrhnje za šlag zagrijte u lončiću, ali nemojte
zakuhati. U tome otopite čokoladu i nugat. Umiješajte mljevene začine po želji.
Smjesu tijekom noći stavite u hladnjak.

2

Oblikovanje kuglica

Lješnjake i kakao pomiješajte u posudi. Narežite nugat na približno 25 komada
jednake veličine (najbolje je blok nugata najprije narezati na 5 komada, a potom
svaki još na 5 komada).


Od smjese za praline rukama oblikujte kuglice veličine oraha.


U svaku kuglicu utisnite po komad nugata i kuglice ponovno „zatvorite“.
Uvaljajte u smjesu kakaa i lješnjaka i, po želji, stavite u papirnate kalupe za
praline. Do konzumacije držite na hladnom.

  • Zimske praline se
    u dobro zatvorenim
    kutijama mogu
    čuvati u hladnjaku
    oko 2 tjedna.