Flag

Žele od jabuka i komadićima kruške

oko 6 staklenki po 200 ml
Lagano
40
Voćni žele s komadićima krušaka za ukusan doručak
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kako bi se komadići kruške ravnomjerno rasporedili po želeu, staklenke za vrijeme hlađenja više puta okrećite.
Recipe Tips
Umjesto Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1 i 500 g šećera, možete upotrijebiti Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
800 mlbistrog soka od jabuke (nezašećeren)
oko 1500 gjabuke
200 gkrušaka (vagane pripremljene)
1 omotDr. Oetker Džemfixa Extra 2:1
500 gšećera
Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
1

Priprema

Operite jabuke, narežite ih na četvrtine i uz pomoć ekspres lonca ili lonca na paru za sok napravite sok (Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača lonca.) te izmjerite 800 ml soka od jabuka. Kruške ogulite, narežite na kockice. Dodajte malo srži bourbon vanilije štapića.

2

Postupak

Stavite sok i voće u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Pri tome pripazite da komadići kruške budu ravnomjerno raspoređeni po staklenkama. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Kako bi se komadići kruške ravnomjerno rasporedili po želeu, staklenke za vrijeme hlađenja više puta okrećite.
  • Umjesto Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1 i 500 g šećera, možete upotrijebiti Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1.