Flag

Vanilija pita od sira s breskvama i kokosom

oko 25 komada
Srednje teško
60
Prhko, tamno tijesto, slasna smjesa od sira i mrvljeno tijesto. Cjelinu nadopunjuje hrskavi sloj od kokosa. Idealan recept za vikend.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
300 gbrašna
200 gmaslaca (hladnog)
oko 120 gšećera
3žumanjka
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Smjesa od sira
1 limenkakompota od bresaka
1 pakiranjaDr. Oetker Vanilija štapića
1000 gskute
2jaja
170 gšećera
20 gbrašna
20 gDr. Oetker Original Gustina
Smjesa od kokosa
3bjelanjka
150 gšećera
130 gkokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Vanilija štapića
1

Priprema

Brzo zamijesite sve sastojke u tijesto jednolične strukture. Podijelite ga na dva dijela, svaki omotajte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na oko sat vremena. Zagrijte pećnicu na temperaturu od 180 °C. Pravokutni lim za pečenje dimenzija 25x35 cm prekrijte papirom za pečenje. Jednu ohlađenu loptu od tijesta izribajte na širokim otvorima ribeža tako da prekrije cijelo dno, lagano pritisnite.

2

Stavite tijesto u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C

3

Smjesa od sira

Ocijedite breskve te ih narežite na kockice. Vanilija štapić razrežite po dužini i sastružite sjemenke. Sve sastojke za smjesu od sira zajedno sa sjemenkama vanilije stavite u posudu i izmiksajte u jednoličnu masu. Na zapečeno dno ravnomjerno razmjestite komadiće bresaka, a potom smjesu od sira.

4

Sloj od kokosa

Istucite bjelanjke sa šećerom u čvrsti, sjajni snijeg. Dodajte kokosovo brašno, promiješajte i u manjim porcijama stavite na smjesu od sira, lagano razmažite žlicom. Po vrhu izribajte preostali dio tijesta.
Od bjelanjaka i šećera istucite čvrsti, sjajni snijeg. Dodajte kokosovo brašno, izmiješajte te stavite u malim porcijama na smjesu od sira, nježno razmažite žlicom. Poviše izribajte preostali dio tijesta

5

Pečenje

Stavite tijesto u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C


Nakon pečenja ohladite u poluotvorenoj pećnici pa izvadite i ostavite na rešetki dok se u potpunosti ne ohladi.